用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 st Nicholas kindergarten 今日簡介會
go

st Nicholas kindergarten 今日簡介會 [複製鏈接]

有冇家長收唔到通知?

2    0    0    0

回覆:st Nicholas kindergarten 今日簡介會

你收唔到通知?

引用:你收唔到通知? +

原帖由 ozduckie 於 14-09-20 發表
你收唔到通知?
全部Emails 去咗垃圾郵件,我今朝先見到

引用:Quote:原帖由+ozduckie+於+14-09-20+發表你

原帖由 jjnetnet 於 14-09-20 發表
其實好耐之前學校homepage 已經講左今日是簡介會。
你話email 去左junk mail, 你有冇收到PayPal 交報名費的email?

引用:Quote:原帖由+jjnetnet+於+14-09-20+發表全

其實好耐之前學校homepage 已經講左今日是簡介會。
你話email 去左junk mail, 你有冇收到PayPal 交報名費的 ...
呢個收到,唔明簡介會個email 就去晒junk mail.
冇計,自己黑仔。

引用:Quote:原帖由+ozduckie+於+14-09-20+發表其

呢個收到,唔明簡介會個email 就去晒junk mail.
冇計,自己黑仔。
你試下星期一打電話去學校問下啦。同時要留意學校homepage呀

今朝好多人, 原來有2場。

引用:今朝好多人,+原來有2場。

原帖由 BostonRedSox 於 14-09-20 發表
今朝好多人, 原來有2場。
聽完之後應該好多人唔會去in

回覆:vincentchun 的帖子

180-200 個位,必收舊生子女及有兄姐的相信有80-100... 今朝見到好多家長識校長及老師。聽完talk 的確暸解多咗, 相信金巴倫係一間好學校, 但家長的確要好相信佢地嘅辦學理念及全身投入! 早啲講清楚都好!

回覆:st Nicholas kindergarten 今日簡介會

假如聽咗先報我唔會報,慳番90蚊

引用:180-200+個位,必收舊生子女及有兄姐的相信

原帖由 BostonRedSox 於 14-09-20 發表
180-200 個位,必收舊生子女及有兄姐的相信有80-100... 今朝見到好多家長識校長及老師。聽完talk 的確暸解多 ...
甘應該冇甘多世襲位,而我都聽到有弟妹係唔收的。SN的確係好學校,校長老師都好有心搞好學校,不過亦好強調家長的付出,每星期的功課都需要家長參與,對於在職家長真係有d難度。

引用:假如聽咗先報我唔會報,慳番90蚊 +

原帖由 don 於 14-09-20 發表
假如聽咗先報我唔會報,慳番90蚊
我估唔到今年interview 竟然要家長present 4分鐘!

引用:Quote:原帖由+don+於+14-09-20+發表假如聽

我估唔到今年interview 竟然要家長present 4分鐘!
仲要係幾個家長一group,假如淨係對住老師present我會覺得無咁大壓力,估唔到而家考幼稚園都要做咁多野,佢地今日成日叫人唔好咁怪獸,其實佢地都好怪獸,不過我都唔否認佢係一間好學校,但係唔多啱我.

引用:Quote:原帖由+don+於+14-09-20+發表假如聽

咁誇張??見工咩!?

回覆:jjnetnet 的帖子

報名費 $90 已令我冷靜冇報了,因為睇到佢學費+ 雜費除番開要成 5千幾一個月,開頭以為 $4000 內攪得點

引用:Quote:原帖由+ozduckie+於+14-09-20+發表你

係,我嗰個都係去咗spam,但通知繳費嗰個係正常嘅,所以我都無諗過簡介會通知個email會落spam,我本身係有check spam嘅習慣,所以先留意到,唔係都delete埋!

雖然佢講明無去簡介會無得in,但其實打去問吓都無壞~~

要家長group in仲要present呢個我都嚇窒!而家1516緊會唔會去in⋯⋯

parent group in!? at kindergarten level....strange! !

引用:報名費+$90+已令我冷靜冇報了,因為睇到佢

原帖由 papa_ming 於 14-09-21 發表
報名費 $90 已令我冷靜冇報了,因為睇到佢學費+ 雜費除番開要成 5千幾一個月,開頭以為 $4000 內攪得點

...
90?!??!!通常30-50咋喎!

引用:報名費+$90+已令我冷靜冇報了,因為睇到佢

原帖由 papa_ming 於 14-09-21 發表

...
甘其實九龍塘冇乜邊間學校可以做到四千全包啦,SN唔算太多雜費了

‹ 上一主題|下一主題