用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有關Playgroup一問
go

有關Playgroup一問 [複製鏈接]

有關Playgroup一問

請問有無適合一歲半至兩歲的Playgroup介紹, 位於尖沙咀.太子.旺角.九龍塘, 中文或英文均可.
thanks!

Re: 有關Playgroup一問

你望下前面有個 topic,好多媽咪大讚 Art Heaven 喎!
可惜我囡囡未夠歲半,佢地唔收。
而家我報左基督教服務處的幼兒潛能班,聽講都好好架。

基督教服務處 →教育及訓練→親職教育中心
[

咕怪媽媽 寫道:
你望下前面有個 topic,好多媽咪大讚 Art Heaven 喎!

馬媽媽 寫道:
I am quite disappointed with this "藝窩" because I

亦有彈wor!

Please click here

Planet 寫道:
你可以試下kid channel (tel. 3188-0067, 呂校長), 佢地將會有d talk 同埋 trial lesson 既英文playgroup.  雖然係新辦, 但係地方係九龍塘(方便), 同埋地方好企理, 只要有3個bb就開班(最多收6個), 而且師資好好(係出名幼稚園任教), 創辦人係好有經驗既前幼稚園校長, 對於小朋友既脾性好了解, 且對選擇幼稚園同小學好有心得, 如果有興趣, 可pm我, 因我想幫我姪女(16mths)組group.

DEAR PLANET,
太好了﹗原來她們將會有talk,我很有興趣,你可不可以把有關資料post出來,等BK家長們知下。我都有朋友想知playgroup嘅嘢,我哋想睇下時間啱唔啱,她會好D(因她是全職媽媽),而我就要上班啊﹗請問是不是「先到先得」呢?
需不需要報定名呀?
心急的jenny03423    

哦,佢彈係因為留左位都唔收唧。唔係彈教得唔好。
我姑奶個仔最近都去左讀 playgroup (唔係畫班),佢都讚得好緊要。所以我好厚面皮,個個月都打去問,問到佢肯收我囡為止!

hkmimo 寫道:
[quote]
咕怪媽媽 寫道:

馬媽媽 寫道:
I am quite disappointed with this "藝窩" because I

亦有彈wor!

Please click here[/quote]
[

Planet,
我都想知個talk and trial lesson的詳細情況,可否post出來?讓有興趣的家長可以在此[size=x-large]
自組playgroup

Thanks a lot!

我都同意咕怪媽媽所講,我都上過PLAYGROUP就覺得好好,亞仔都好鍾意,MING姐姐都好好,我問佢有關亞仔O既問題,佢都會同我分析諗下辦法,我都介紹左d FRIEND去讀!      [quote]
咕怪媽媽 寫道:
哦,佢彈係因為留左位都唔收唧。唔係彈教得唔好。
我姑奶個仔最近都去左讀 playgroup (唔係畫班),佢都讚得好緊要。所以我好厚面皮,個個月都打去問,問到佢肯收我囡為止!

Hi 咕怪媽媽

可否PM有關Art Heaven 的資料給我, thanks!

mkmickey
‹ 上一主題|下一主題