用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 今年小六呈分試入黎分享下
樓主: do-re-me
go

今年小六呈分試入黎分享下 [複製鏈接]

tws2010 發表於 14-10-14 20:39
回覆 peckykoo 的帖子

我個今年小五,上年佢一時失手,被一科拖累, 無計,只希望佢今年小心點,
  咁啱既 大家也是小五  

我覺得讀BAND 2頭中學會開心D , 無咁大壓力

唉,11月頭考,仲要停左幾日課,未教晒,想溫都無得溫..

醒目開學勳章

peckykoo 發表於 14-10-16 14:31
咁啱既 大家也是小五  

其實B2A一樣咁大壓力, 因想升做B1。大仔讀B2A中學, 功課多, 時常要補課

回覆:peckykoo 的帖子

我仔今年也是小五。他的缺點是貪快, 不小心,去年成績也下跌了,希望佢今年生生性性啦

回覆 peckykoo 的帖子

True.  將來 條 路 係 點 大家 都 未 知,  倒 不如 有 個  較 開 心 的  童年

王國會長

peckykoo 發表於 14-10-16 14:31
咁啱既 大家也是小五  

一間間, 我囡話佢有D 舊小六同讀B2頭好谷好多功課/黙書/測驗, 仲忙過佢讀B1 學校.

瑩瑩老豆 發表於 14-10-16 22:31
一間間, 我囡話佢有D 舊小六同讀B2頭好谷好多功課/黙書/測驗, 仲忙過佢讀B1 學校.
...
B1 又無資格讀, B2 頭又功課多過B1

5通要讀B2 中 - 尾會好一點

王國會長

引用:我仔今年也是小五。他的缺點是貪快,+不小

原帖由 aeiou_drm 於 14-10-16 發表
我仔今年也是小五。他的缺點是貪快, 不小心,去年成績也下跌了,希望佢今年生生性性啦

...
我仔一样小五,希望生生性性。

回覆:今年小六呈分試入黎分享下

我女12月考,E+已開始同佢溫習,希望佢生性。今次好緊要。我地做家長仲緊要過佢地。

‹ 上一主題|下一主題