用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才留位回條
樓主: sumaggie101
go

優才留位回條   [複製鏈接]

回覆:瑩瑩老豆 的帖子

不過重要係下堂剩番幾多....

回覆:優才留位回條

其實我都想放棄,去,只是為了給信心阿仔,因為佢已經過了第一關,就當十卜一下佢啦...

sumaggie101  yes, agree with u  發表於 14-9-26 12:32

引用:i+think+the+principal+is+good+to+have+su

原帖由 ericby 於 14-09-26 發表
i think the principal is good to have such seminar and homework for parents.  More homework and stud ...
I think concept is good, but the content and logistics is not good

尋晚氣氛真係好差,以為去左大酒店,個個黑口黑面,開場個老師都想攪下氣氛,唔想咁彊,奈何真心笑唔出。
都明白學校唔想收怪獸﹨直升機家長,想要高質素家長,透過課程提升家長質素。但我相信GT家長大都有大學程度,專業人仕,呢啲課程唔係家長自己報,你又知家長唔識?
600個1st waiting最後唔知有冇60人讀。本身諗住揾隻牛就算,宜家都要積極啲揾番隻馬。有自信係好,但陳家偉太自負。

sumaggie101  大酒店  發表於 14-9-26 12:53

之前報耀中幼稚園,學校都有提供一些course, 但要收錢,大約$1,000,我上過一兩堂,都覺得有啲用。第一堂都係校長講,分享幼兒教育的心得,第二堂係曾繁光醫生,同家長有好多交流。如果真心係對小朋友好,我一定會聽。但聽埋校長講啲內容空洞的presentation, 真心覺得浪費我時間!

引用:尋晚氣氛真係好差,以為去左大酒店,個個黑

原帖由 twotwoshing 於 14-09-26 發表
尋晚氣氛真係好差,以為去左大酒店,個個黑口黑面,開場個老師都想攪下氣氛,唔想咁彊,奈何真心笑唔出。
...
笑咗-以為去左大酒店

剛收信,晤駛再上堂,等佢自己表演個人show

引用:尋晚氣氛真係好差,以為去左大酒店,個個黑

原帖由 twotwoshing 於 14-09-26 發表
...
我以為去咗乞學位,賣身救子……
當我見到罷課班小朋友,好感動!我就覺得唔要再出賣靈魂,冇得揀都唔要!

引用:其實我都想放棄,去,只是為了給信心阿仔,

原帖由 maomaochoi 於 14-09-26 發表
其實我都想放棄,去,只是為了給信心阿仔,因為佢已經過了第一關,就當十卜一下佢啦...

...
我有first waiting offer,就是因為相信阿仔既能力!我同daddy 決定噚晚唔去。騎牛揾馬,人之常情,但呢隻牛真係騎唔上!

引用:Quote:maomaochoi+發表於+14-9-25+23:47+為

原帖由 sumaggie101 於 14-09-26 發表
我好同意你所講.  我唔係唔抵得我無FIRST WAITING要上堂, 我開心都黎唔切, 感恩真好彩。

學校行政幼稚兼 ...
完全同意

唔去一堂,學校是否當你自動放棄?

引用:唔去一堂,學校是否當你自動放棄? +

原帖由 snow228 於 14-09-26 發表
唔去一堂,學校是否當你自動放棄?
應該係冇寄回條才算放棄

回覆:AgapePa 的帖子

其實間學校要反思點解最後咁多人走?點解不像英華拔拔咁,無人放棄offer.而唔係用這些招數去cool客。

引用:剛收信,晤駛再上堂,等佢自己表演個人show

原帖由 ivypooh 於 14-09-26 發表
剛收信,晤駛再上堂,等佢自己表演個人show
恭喜!駛唔駛開個拜拜優才報喜區呢

聽完個校長嘅廢話,徹底放棄呢間學校。

引用:Quote:原帖由+ivypooh+於+14-09-26+發表剛

原帖由 maomaochoi 於 14-09-26 發表
恭喜!駛唔駛開個拜拜優才報喜區呢

我都希望有咁既一曰、收到其他offer, 同GT say goodbye

係、成個場好靜
同我地講晚安、跟本唔想應佢

引用:好似有600左右 +

原帖由 robotcop 於 14-09-26 發表
好似有600左右
600 家長要為子女在競技場上跑10次,有4xx 要出局?簡直匪夷所思! :;pppp:

‹ 上一主題|下一主題