用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局何壽南小學 想知每年2測4考時間 & 小班教學進程
go

想知每年2測4考時間 & 小班教學進程 [複製鏈接]

每年2測4考,會唔會次次都安排係長假期後 ? 有冇而家學生家長可以分享下? 另外,知唔知學校咩時間會全面實行小班教學 ?

謝謝!
   0    0    0    0

Vickylee221 發表於 14-9-16 12:33
每年2測4考,會唔會次次都安排係長假期後 ? 有冇而家學生家長可以分享下? 另外,知唔知學校咩時間會全面實 ...
學校綱頁有校曆表.
上學期:
10月頭小測, 11月頭中考,  1月大考(聖誕假後)

下學期 (1月尾或2月頭開始):
3月頭小測,  3月尾或4月頭期中考(復活節假前後都試過), 6月頭大考

幾年前學校話沒有計劃小班教學, 這幾年不清楚

回覆 ppsfung 的帖子

thanks for your reply.
我見佢網頁寫有關小班教學既野,雖然今年維持大班,但老師已經為將來小班教學做準備,黎緊2015年遷校,小一學額多左,唔知會唔會揀埋呢個時間轉為小班教學,所以想了解下。

想請問ppsfung ,你應該是該校學生家長,咁你知唔知學校遷校後會唔會有什麼大改變呢?

引用:回覆+ppsfung+的帖子 thanks+for+your+rep

原帖由 Vickylee221 於 14-09-16 發表

thanks for your reply.
這方面我不清楚.
我相信搬校後學校都需時識應, 然後才逐步改善.
在現在學生家角度來講, 希望搬校運作順暢, 不會影響學生和升中派位, 已經很滿意

thanks!

回覆:想知每年2測4考時間 & 小班教學進程

4次考試

‹ 上一主題|下一主題