用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督堂幼稚園 是否家庭背景都是非富則貴?
go

是否家庭背景都是非富則貴? [複製鏈接]

如題

1    0    0    0

有富有貴,亦有平民
我並不需要看到你現在跑得有多快,只寄望看到你日後跑得有多遠

非平民化

富或貴都係相對,睇下同邊d 人去比較。

至少,我覺得我地係平民,都係要公一份婆一份,返學放學都係搭校車或家人搭公共汽車接送。班中亦有唔少 "平民"。

引用:富或貴都係相對,睇下同邊d+人去比較。至少

原帖由 Patpatmom 於 14-09-26 發表
富或貴都係相對,睇下同邊d 人去比較。

至少,我覺得我地係平民,都係要公一份婆一份,返學放學都係搭校車 ...
pat pat ma ma, 你好, 想請教一下, 如果家中大部部時間溝通是廣東話, 有時教下英文生字. 無教完整英文句子, 咁面試其實係咪無乜機會?

回覆:是否家庭背景都是非富則貴?

請問間學校收唔收細B?

回覆:Patpatmom 的帖子

引用:請問間學校收唔收細B? +

原帖由 chelseay 於 14-10-06 發表
請問間學校收唔收細B?
我爬過文, 會收細b

1) 純個人意見,只要肯放膽表達意見就可以,英文無需一定好完整或好流利。

2) 收生好平均的,以小兒個班為例,都近乎 1/3 1~4月,1/3 5~8月,1/3 9~12月。

3) 校車資訊要註冊時先答得到。始終成間學校得好少學生,校車未必每條線都成。
‹ 上一主題|下一主題