用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問12月10日以後還有沒有面試的呢?
go

請問12月10日以後還有沒有面試的呢? [複製鏈接]

因爲想book旅行,又怕撞期,遲又會貴好多。謝謝。
   0    0    0    0

回覆:請問12月10日以後還有沒有面試的呢?

Go ahead, you know, travel is more important.

大部分學校,好少去到12月打後面試,但有個別小部分會有

舊年蔡繼有third interview在12月13日

英華3rd in

其實係唔係一定要去旅行? 邊樣重要D??

搵到學校先去啦

回覆 dlee_ca 的帖子

AGREE. Go ahead to book for holiday. it is very important!
Don't worry about interview for your kid.

引用:因爲想book旅行,又怕撞期,遲又會貴好多。

原帖由 leungsiukin 於 14-09-12 發表
因爲想book旅行,又怕撞期,遲又會貴好多。謝謝。

如果係你去咗旅行期間, miss 咗 D嘢,而你唔會後悔嘅話,你咪go ahead and book your trip. 無人可以話你知學校 schedule, 因為可以變, 唔跟往年時間。 作為家長,你問唔到學生嘅嘢, 我地都問唔到。

引用:如果係你去咗旅行期間,+miss+咗+D嘢,而你

原帖由 cmir 於 14-09-13 發表
如果係你去咗旅行期間, miss 咗 D嘢,而你唔會後悔嘅話,你咪go ahead and book your trip. 無人可以話你 ...
係學校, 打錯

呢類「月經帖」真係個個月都有,似乎去旅行在某些「家長」的心中十分重要。。。
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

大家的回應幾好笑

我小朋友舊年考,真係想都無想過咁既時間旅行。真係想行開吓抖吓氣,復活節都算安全。

唔好話要考小一,好多香港人有連續三日假期就必定要出門,我識一對兄妹未讀完小學已經唔想再飛。

我以往聖誕一定飛,但今年考小一唔飛喇,我都怕miss咗任何機會

回覆 momama 的帖子

係呀,有d人放假吾可以留係屋企抖吓,一定要週圍去。我老公係其中一個,簁錢吾在講,我同個女陪佢都覺得累,吾知為也。

回覆 Tallpapa 的帖子

yup thanks, my friend also told me the same thing

其實大家黎“插人”定回答我的質詢呢?

leungsiukin 發表於 14-9-17 09:45
只係想叫樓主權衡輕重啫。邊樣緊要咪做邊樣囉。又要威,又要帶頭盔。講真,自行收咗真係去邊都得啦。

leungsiukin 發表於 14-9-17 09:45
樓主唔好勞氣,因為實在有太多人問呢啲問題,其實大家嚟得EK都係緊張小朋友,怕樓主會錯過機會而後悔。若果樓主有心儀學校,不如去打聽一下佢哋既面試、通知結果時間。因為通常校方去信通知取錄係要係一兩天內回覆,所以面試日期重要,結果日期更重要,請先去查清楚心儀學校的重要日子,而非在這裡大海"Lau"針咁問人。
‹ 上一主題|下一主題