用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳德寶幼兒園
go

將軍澳德寶幼兒園 [複製鏈接]

我大女讀n班(國際班)時, 覺得不過不失;
然後輪到細女讀, 可用失望來形容,
因我細女語言發展較慢, 又是9月出生, 那些老師表現不專業,
上下學期兩次家長會我已經問老師囡囡是否有問題, 老師都只是話比時間個細路, 沒有任何建議給我...
我只好自己搜集資料, 替囡囡做專業評估...

由於將軍澳k1學位緊張, 我幫囡囡報他們的k1, 他們即日完成所有程序: "貴子弟已經即日在校獨自面試完畢", 在沒有任何心理準備下, 我真是覺得有點兒那個... 我知道這是他們的門面功夫, 因囡囡老師已通知校方她在校內的表現差!

我都可以用"很差"來形容這間幼稚園!

1    0    0    1

回覆:將軍澳德寶幼兒園

Thx for your info!

我大仔十個月時參加德寶親子班,然後又繼續在德寶讀N和K1真心覺得該校老師好好,有愛心有耐性!後來我生細仔吾得閒湊大仔轉去奶奶附近名校⋯不過名過其實!所以我細仔一歲我即刻去德寶報名⋯雖然到今日都冇任何消息但是真心覺得某D老師真的好好(我大仔之前讀主流班)

回覆:lwy1 的帖子

你已經面咗試???我還未收到任何面試消息,請問你女女是讀富康定寶盈呀?

回覆:lwy1 的帖子

我都覺得行政上好亂,不過佢地不至於好差,課程都幾ok,希望佢地可以改善下啦。

可能呢幾年舊有既老師走晒!
以前真的是很好,但近呢幾年每況愈下
學費又係咁加!

想問下各位用家富康同寶盈有乜分別呀, 邊間校舍大d?
‹ 上一主題|下一主題