用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 1月1號出生的蛇b究竟幾時開始報名呢?
go

1月1號出生的蛇b究竟幾時開始報名呢? [複製鏈接]

1月1號係個好尷尬的日子啊,我想小朋友2嵗入讀N班,但會讀多一年,而且唔知幾時開始報名的呢。
   0    0    0    0

回覆:1月1號出生的蛇b究竟幾時開始報名呢?

宜家開始報

1月1日係個好日子啊,全年最大係你,點會尷尬?有啲學校報名時有問想幾時入學,你照填想要嘅時間囉!

好多學校滿咗一歲就可以報,全年都接受申請。

1月1號好似仲係屬龍

回覆 Msolivialeung 的帖子

係今年1月1號啊。

Naturedoo 發表於 14-9-12 09:53
回覆 Msolivialeung 的帖子

係今年1月1號啊。
2014年1月1日, 要到2015年8月才報N
或有些學校一有出世紙就要報(如救世軍)
有些足18個月就可以報(即2015年6月)

1月出世BB讀N, 係要等到2歲8個月先開學架!
一足兩歲就開學都冇用, 咁讀到8月時讀咩? K1?
因為升小一是以年度計(即每年1月1日至12月31日), 可遲不可早!

回覆 yankaka 的帖子

已經問過屋企附近幾間喇,救世軍已經遞左表,慧妍雅集叫我15年1月1號遞表,但話最多可以排隊讀到K1,N班無指標啦,明慧開始可以報名,但唔知14年的收唔收,呢間最近可以行去問下。
‹ 上一主題|下一主題