用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學(愛蝶灣) 16區20分新基灣,機會大嗎?
go

16區20分新基灣,機會大嗎?

爸爸係舊生,20分自行申請入新基灣,機會大嗎?

往年係咪好似25分都收唔晒?

st joe, 華仁 , 瑪莉曼 廢 咗 啦,  以前叫 名校 係 因 為 中學部老師 有份出會考 卷, 所 以 會考成績好 ,小學要升上去 比 中 學帶歇 叫名校

你睇 所謂 名校 嘅 ST JOE , 華仁, 仲有無 5 ** 出品 ??

收得工 啦 , 名 校 , 用 25 分抽 呢 D 學 校 以今時今日就叫傻,  你睇當年聖類斯 同 高主教 而家就係一個模樣

回覆:sanmasanma 的帖子

下午校係要去舊基先會有10分,新基冇

回覆:16區20分新基灣,機會大嗎?

請問如果是基灣下午校的舊生,在自行收生計分,有10分,父或母是畢業生分數嗎?

回覆 lauwingtai 的帖子

當年有公佈band 1,2,3既學生分佈,新基灣係全港最多band1 既小學(有接近90%),點會排隊都未到呢....一般標準band1學生有60%已經係小學名校了

引用:新基灣唔好? +

原帖由 stepnalex 於 14-09-14 發表
新基灣唔好?
新基灣好好,但要去到喇丶瑪丶st mary之類先會25分要抽,佢未有咁誇,港島區應該未有25分抽唔中的情況,就算將來有,都應該係那些st joe丶st peter丶華仁、瑪利曼先呱

回覆:lauwingtai 的帖子

新基灣唔好?

引用:咁好?+我之前仲聽聞25分都入唔到。+thanks

原帖由 stepnalex 於 14-09-14 發表
咁好? 我之前仲聽聞25分都入唔到。 thanks
排隊都未到佢

回覆:lily233242 的帖子

咁好? 我之前仲聽聞25分都入唔到。 thanks

回覆:stepnalex 的帖子

14-15年度有20分者入到