用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 關於 St. Francis' College (HERTFORDSHIRE)
go

關於 St. Francis' College (HERTFORDSHIRE) [複製鏈接]

我女下年15 年會讀YEAR 9 , 而家開始有回覆。  
我見比較少人講, 所以開POST 想了解一下。  因為AGENT 話呢間學校有覆, 而我又會填表申請, 請大家幫幫忙丫。

謝謝
   1    0    0    0

路過,學校有日校及寄宿生,女校最佳 100 女校,學費相宜,成績非常優異,在英國高考考獲 A*-B 的學生達80%,當中更有約 40% 學生考獲 3A 或以上。成績好好,請問難入?15 年可能跳班會讀YEAR 10?

not a very academic school

謝謝各位。

阿女已考ST FRANCIS 的卷, 將會考THE MOUNT SCHOOL.  

安安 發表於 14-9-25 10:16
謝謝各位。

阿女已考ST FRANCIS 的卷, 將會考THE MOUNT SCHOOL.
The mount school 2015年9月會合併到mill hill school,原本校舍會變作international study center,要注意啊!

引用:Quote:安安+發表於+14-9-25+10:16+謝謝各位

原帖由 miffy3005 於 14-09-26 發表
The mount school 2015年9月會合併到mill hill school,原本校舍會變作international study center,要注意啊 ...
合併即是好吾好?

回覆 joymama 的帖子

我也不知到啊!總是有好有唔好吧!不過,如果原本希望揀女校現在就變成男女校,詳情可以上學校網頁睇吓。

回覆:miffy3005 的帖子

我問了,不是york 那間。

安安 發表於 14-9-26 21:46
我問了,不是york 那間。
哦,原本係有唔同,我誤會了!
‹ 上一主題|下一主題