用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Galilee International School 揮手區
樓主: kinnafu
go

Galilee International School 揮手區 [複製鏈接]

暫時見到女女都好開心 !送佢返學我走時佢都已經冇喊喇!

DEL

引用:請問各位家長,你地開學有見到K3開左班未呢?

原帖由 wchow10 於 14-09-12 發表
請問各位家長,你地開學有見到K3開左班未呢?因搬屋正考慮幫孩子插班到GALILEE K3
...
副校長話暫時未有 K3 學生,唔知無人報定點,你打去學校問吓

DEL

回覆:Galilee International School 揮手區

我女頭幾日分別時有喊、但呢兩日已開始無喊了,佢仲由一開始好驚搭校車,到而家可以番學放學都搭校車了,非常感恩。但問佢番唔番學,有時話好,有時又話唔好。但我知道佢番學時係開心的,只係唔想同我分離。

我女的PN international am應該係最多人的一班,約11個,但睇相見除左班主任外,有好多活動校長、副校長都會幫手。姨姨就長期係度可能有些學生仍需抱住安撫。所以人手十分充足呢!睇相見上堂情況都不錯,好多時大家都坐定定,只是九月初而已,比我預期好呢!見我女很enjoy吃茶點和玩的時間,上課時就十分投入專心,很開心女兒能夠適應!

pm 現在仲未有校車

老師有無發放emodo 的group no, 等你可以睇翻上堂d 相

引用:Quote:原帖由+liliankaykay+於+14-09-11+發

原帖由 JCHANG 於 14-09-11 發表
你個班 total 10幾人? 老師應付到嗎?你個小朋友返成點?

上星期每日都有陪呀囝,一走當然哭,但老師話好快 ...
local am有幾多人呀?你住邊區?點解安排唔到校車呢?原本我都諗住自己湊番學但太辛苦了。最初校車車程又長,要接近一個鐘,個女又唔肯坐曾諗過退學。後來交由我奶奶那邊上車竟然可省20分鐘車程(行路相距只15分鐘),由奶奶帶佢上車又比我帶ok(可能係恰我心軟),最後獲得完美解決方案!希望你的問題都盡快解決!

回覆:liliankaykay 的帖子

你囡囡係shooting star定crawling crab班?我囝囝嗰班好似仲多人D

引用:Quote:原帖由+JCHANG+於+14-09-11+發表你個

原帖由 liliankaykay 於 14-09-12 發表
local am有幾多人呀?你住邊區?點解安排唔到校車呢?原本我都諗住自己湊番學但太辛苦了。最初校車車程又長 ...
我地 local 得 5人,真正小班教學

我住順利邨 (坐觀塘線),校車話得 6人坐,今日開始可以來回兩程都有。今日校車好遲,昨天 ~7:50 到,今日 8:05 先到,唔知有無遲到呢? 姐姐話今日上落車都無哭 ♡(^ε^ )♡

今日睇 "每週家書" 啲相,見到個個坐定上堂,不過唔知坐幾耐就走開哂呢?

引用:老師有無發放emodo+的group+no,+等你可以睇

原帖由 viviannky 於 14-09-12 發表
老師有無發放emodo 的group no, 等你可以睇翻上堂d 相
咁慘仲未有校車,有無追過學校幾時有?

emodo login 入到去我都無入 group no 都睇到,但唔知點解明明見佢 xx to 呀囝個班而唔係所有人,但有其他家長問收唔到佢個班啲野?

回覆:JCHANG 的帖子

我收到自己班的 - 佢地應該create咗唔同group for 唔同嘅班。請問你囝囝讀N定K?

回覆 JCHANG 的帖子

login 入到emodo 睇到shooting star  D 嘢,但睇唔到crawling crab

回覆:JanJanCat 的帖子

Local PN am

引用:回覆+JCHANG+的帖子 login+入到emodo+睇到

原帖由 viviannky 於 14-09-13 發表
回覆 JCHANG 的帖子

login 入到emodo 睇到shooting star  D 嘢,但睇唔到crawling crab
我念 crawling crab 個 group 有啲亂左,佢地有兩個家長入左我地個 group ,同你一樣都係話睇唔到 crawling crab 啲野,你試吓係個 group send messages or 打電話返學校話比佢地知幫你攪,否則你會 miss 左 crawling crab 啲 information

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:不如我開個whatsapp+group,有小朋友讀Galil

引用:不如我開個whatsapp+group,有小朋友讀Galil

引用:你囡囡係shooting+star定crawling+crab班?

原帖由 JanJanCat 於 14-09-12 發表
你囡囡係shooting star定crawling crab班?我囝囝嗰班好似仲多人D
我女係crawling crabs!

‹ 上一主題|下一主題