用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 王小肥
go

x [複製鏈接]

引用:我覺得st+clare+,救恩,遠小小,真光,聖心

原帖由 lcl505 於 14-09-04 發表
我覺得st clare ,救恩,遠小小,真光,聖心,聖公會,都好好
呢幾間應該唔係學券。不過,我都認同呢幾間係好學校。

引用:真的嗎?+我之前仲想比仔仔入呢間 +

原帖由 000.eva 於 14-09-01 發表
真的嗎? 我之前仲想比仔仔入呢間
唔係事實。男仔在中西間 我會推介 都唔好淨係聽我講,呢板都有其他家長可以交流

引用:我覺得st+clare+,救恩,遠小小,真光,聖心

原帖由 lcl505 於 14-09-04 發表
我覺得st clare ,救恩,遠小小,真光,聖心,聖公會,都好好
呢幾間應該唔係學券。不過,我都認同係好學校。不過都係女校多。朋友中,有囡嘅我都推介呢幾間。但仔呢間係首選

回覆:禮賢會

除救恩唔sure,其餘的都是學卷,我只是講兩年前實况,並無攻擊惡意成份,事實是如此,不喜也是事實,小孩剛上P1,我講6人係多,不過都是住附近的,不帶貶義,但我只能說佢唔會係中西區首選吧,反正不是龍校,有運氣便足夠,只是真心share過去三年經驗及感受

引用:除救恩唔sure,其餘的都是學卷,我只是講兩

原帖由 lcl505 於 14-09-07 發表
除救恩唔sure,其餘的都是學卷,我只是講兩年前實况,並無攻擊惡意成份,事實是如此,不喜也是事實,小孩剛 ...
無不喜。坦白講,仔只會讀一間學校,無得比較。但真心覺得好就分享。唔好都會照講。

如果你小朋友之前讀,咁可能大家對學校要求唔同,都無所謂。同埋,轉左校長感覺更加唔同,好難再比較。人人選擇有唔同原因,交流下姐。我buy,你唔洗介意,你唔buy我也無所謂,最好你都講多d咩原因唔buy等我留意下,免得中招。

不過最初樓主講嘅好難相信係事實,多到一班得兩、三個唔係大陸人,無可能。同埋,我也唔會理佢係咪大陸人,只睇佢點教仔,港媽一樣難頂,對嗎?

你講果幾間龍校都係女校,真光同聖心都收男仔,但龍校聖心得女,真光少男,我唔會揀。聖公會唔係學券同暫時北角太遠,講真也是港島區神校,自問仔唔會入到。救思我都唔會揀,但原因唔詳述啦,始終係道聽途說,自己無報過。所以我先揀禮賢做首選,讀左一年無後悔,仲覺得好好彩入到。

‹ 上一主題|下一主題