用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 方方 網站有通告關於2015-2016年入學申請
go

方方 網站有通告關於2015-2016年入學申請 [複製鏈接]

方方 網站有通告關於2015-2016年入學申請, 大家可以去睇下, 不過攞報名表都要交$60 >.<  
好貴囉!!!
   2    0    0    0

http://www.funful.hk/index.php/2 ... inese/?lang=zh-hant

need parents to get the form??

回覆 bebe26 的帖子

我都唔知呀! 我諗唔洗卦, 我晏啲打去問下先. 其實我打算叫工人姐姐幫手攞form, 佢啲時間咁, 都唔就我地呢d在職媽媽  >.<

唉, 要請假拎FORM, 實大把人排隊

heehahey 發表於 14-9-1 10:45
方方 網站有通告關於2015-2016年入學申請, 大家可以去睇下, 不過攞報名表都要交$60 >.<  
好貴囉!!!
...
想問JM, 知不知每月雜費大約多少? thanks!

回覆 chrischo2002 的帖子

HIHI, 本人小朋友, 去年是方方讀 N 班的. 呢間學校好好架. 唔須要任何雜費. (唔似其他學校..有各種雜費收!)

Melody_mei910 發表於 14-9-2 14:20

HIHI, 本人小朋友, 去年是方方讀 N 班的. 呢間學校好好架. 唔須要任何雜費. (唔 ...
你好呀, 請問茶點費之類呢? 因為交12個月, 想知會不會有其他書補費, 謝謝!

你好呀! 你放心呀. 方方只會收取每月學費. 其他雜費, 都唔須要俾架!  (如有其他問題, 我好樂於解答^^)

補充一下資料先. 下學期須要買書. 你地可以選擇係出面買 OR 搵學校代買. 但費用都只係千幾蚊. 比起其他學校. 一 d 都唔貴! 茶點學費個到包埋!

引用:回覆+chrischo2002+的帖子 你好呀!+你放心

原帖由 Melody_mei910 於 14-09-02 發表

你好呀! 你放心呀. 方方只會收取每月學費. 其他雜費, 都唔須要俾架!  (如有其他 ...
你小朋友現在仍是讀方方k1嗎?請問是讀雙語還是國際班?

我個小朋友, 本來轉左去另一間 k1. (是一間幾谷, 幾出名的私校幼稚園.邊間就唔好講了) 但倒頭黎. 琴日都係返返去方方讀 k1. 因為, 在比較之下, 方方老師確實好有愛心. 而且. 佢地會同家長 Whatsapp (即使老師放左工. 你都可以搵到老師答到你既問題)  每個家長, 都會好緊長小朋友初初開學既時候. 我都係. 方方老師會好詳細話返俾家長知, 小朋友係學校既情況! 初初幾日. 仲會影上堂相俾家長睇 tim (我上年讀 N 班. 收到老師主動 Whatsapp 我, 我真係好意外!)

回覆 Melody_mei910 的帖子

sorry, 答漏你個問題! 我仔仔 n 班既時候, 讀國際班. 而家 k1 讀隻語班. (因為我想小朋友學中文. 所以, 我選擇了雙語班) 除左中文堂, 其他都係用英文上堂 (普通話堂, 用返國語)

引用:回覆+Melody_mei910+的帖子 sorry,+答漏你

原帖由 Melody_mei910 於 14-09-02 發表
回覆 Melody_mei910 的帖子

sorry, 答漏你個問題! 我仔仔 n 班既時候, 讀國際班. 而家 k1 讀隻語班. (因為 ...
請問是那間方方?我仔都係今年k1我想下年插k2, 點解咁好可以入返方方k1?

我係對衡道方方. 只可以說, 我好好彩, 剛剛學校有位. 同埋, 亦要好多謝個主任. 因為, 呢間方方 (其他校捨我就唔清楚) 主任真係好好, 我仔仔離校之後, 有情緒唔開心, 又好掛住方方. 新學校老師照顧又不足..校車公司的校車又安排得唔好 (又係唔好多講, 費事好似踩其他學校咁)  同方方講過我仔仔情況. 咁啱又有一個位. 而我仔仔又係舊生, 主任好體諒. 所以俾我插班入返去!

你點解會想轉校既?

Melody_mei910 發表於 14-9-2 15:22

我係對衡道方方. 只可以說, 我好好彩, 剛剛學校有位. 同埋, 亦要好多謝個主任.  ...
我pm同你傾, THANKS!!!
‹ 上一主題|下一主題