用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 可唔可以教我點教/做閃咭?
go

可唔可以教我點教/做閃咭? [複製鏈接]

可唔可以教我點教/做閃咭?

我地呢班0411媽咪, 想開始做d閃咭黎教bb啦.  可唔可以share D experience比我地呀?  

我睇緊如何教寶寶百科知識, 未睇晒, 得閒又要上黎bk睇下有冇其他資料, 又要揍仔, 又要返工, 又要做家務, 真係冇噤多時間.  好想快d整好d咭, 因為發覺阿仔已經好鐘意睇野同埋聽我講野啦.

我有d野想問下先....

1.  咭size - 噤細個b係米應該用大張d咭, A4?

2.  印百科圖先定係印字先, or 前面係圖後面係字 ?  即係應該教佢認字先定係認圖先呢 ?

3.  印圖 應該係印 colour 定係印黑白?  我只係知道唔可以有background.

4.  印字用紅色字, 噤係米要用白咭 or colour 咭都ok呢?

其實我都有睇呢樹d 有關message, 不過有時都唔係好明

Re: 可唔可以教我點教/做閃咭?

睇左tina個網, 而家又明白左好多...    以上d問題我有晒答案啦.

Re: 可唔可以教我點教/做閃咭?

where is tina's site? my bb is 1204. want to start showing flash card too.
‹ 上一主題|下一主題