用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 兩歲半想學體操
go

兩歲半想學體操 [複製鏈接]

有無好介紹? 女女對體操好似幾有興趣, 想試下比佢學D 專業D 嘅班,因為唔想佢整親。

1    0    0    0

引用:有無好介紹?+女女對體操好似幾有興趣,+想

原帖由 sakbbjaijai 於 14-08-30 發表
有無好介紹? 女女對體操好似幾有興趣, 想試下比佢學D 專業D 嘅班,因為唔想佢整親。

...
我試過king's 既兩歲班,阿囡反應麻麻。所以冇比佢上堂。可能老師太年輕,未識handle 咁細個小朋友。我覚三歲半至四歲先學可能更好。

不過你搵到個老師好識BB溝通,而你BB又定性,識聽指令,都可以一試。

回覆:sakbbjaijai 的帖子

Kidnetic. They have class for 2-3 yrs and up

回覆:兩歲半想學體操

ooo,  thanks ar...

兩歲學體操好似真係細左小小
反而我女女兩歲上芭蕾舞學校既跳舞班, 聽下歌仔, 跟下老師指令郁下手腳幾開心佢返到屋企聽到音樂都會郁手郁腳, 睇得出佢真係幾鐘意

引用:兩歲學體操好似真係細左小小反而我女女兩歲

原帖由 langnui1225 於 14-09-02 發表
兩歲學體操好似真係細左小小
反而我女女兩歲上芭蕾舞學校既跳舞班, 聽下歌仔, 跟下老師指令郁下手腳幾開心 ...
我都囡囡芭蕾舞先,佢跳跳下,又幾ok wor. 但我target 都係跳藝術體操。可能跳到三歲半,我會轉去體操。

我係網上見到好多,AS Chole, Joystar, 香港藝術體操協會,飛星。其實邊間可以較有系統,可以一級一級咁上,多D比賽,增加自信呢?

‹ 上一主題|下一主題