用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細b定超大b好d?
樓主: ww27
go

細b定超大b好d? [複製鏈接]

引用:回覆+monmonbbb+的帖子 St+Paul?我宜家揀

原帖由 RMH 於 14-09-02 發表
回覆 monmonbbb 的帖子

St Paul?
真光,小學部是男女校。真的,男仔選擇少好多。

回覆:細b定超大b好d?

我本人也打算讓bb先以細b讀一年n再repeat做大b
想考名幼

如果BB係男仔又點睇呢?我仔12月,本身細粒,如果俾佢做細B, 發展比同年小朋友慢,而且仲要比同齡嘅小朋友矮細,我反而怕佢會自卑,令佢唔想番學!

引用:如果BB係男仔又點睇呢?我仔12月,本身細粒

原帖由 bb3112 於 14-09-16 發表
如果BB係男仔又點睇呢?我仔12月,本身細粒,如果俾佢做細B, 發展比同年小朋友慢,而且仲要比同齡嘅小朋友 ...
好驚今年又爭過!

做大B啦, 我仔仔都係12年11月, 我都係今年先幫佢報學校, 我PN, K1 都有報, 當然啦, 我預左K1 會無好OFFER, 因為要同同年既龍B 爭, 根本上係無得爭, 我地一定會係WAITING LIST, 與其係咁, 咁不如做大B, 等BB 再成熟D 先番學...

引用:我個人係唔贊成超大b的,當然如果我代入你

原帖由 twk005 於 14-08-28 發表
我個人係唔贊成超大b的,當然如果我代入你角色,見到自己bb唔夠人黎,會有少少落後感覺而唔開心,所以我唔 ...
多謝分享! 我正為9月囡囡苦腦,因為她已經生得牛高馬大了。

回覆:細b定超大b好d?

睇下你考慮乜野, 我個囡11月細b考k得方方收佢, 等多年變超大b專攻龍校, 最後有五間學校offer任我揀

希望幫到你, 加油

‹ 上一主題|下一主題