用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男仔31校網定34校網好?
樓主: himmamme
go

男仔31校網定34校網好? [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 15-1-26 14:12
其實黃大仙既伍華同基德, 唔會差得過基道/牧愛, 只係你想唔想
最閉借過來的無LEE兩間學校呢, 唉﹗

福德
天虹
孔教大成
溥仁
博智
黃大仙官立

有無人對這幾間有認識呀?  幾唔鐘意都要排個次序

Tigerpooh 發表於 15-1-26 14:26
最閉借過來的無LEE兩間學校呢, 唉﹗
另, 如果這幾間同領島比, 又邊間 "寶" D呢?

Tigerpooh 發表於 15-1-26 14:28
另, 如果這幾間同領島比, 又邊間 "寶" D呢?
係喎, 唔記得41借個D同34借個D有少少唔到

博智係較好一間, 不過唔係咁方便, 係天馬苑入面
先避走兩間雙非收容所
其餘都三間, 你當係跨區既領島/聖匠

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-1-26 14:34

咁即係34 衰過41多多聲

Tigerpooh 發表於 15-1-26 14:54

41有唔錯的學校放乙一好大機會入(兩間聖家),34有無呢類學校丫?

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

Tigerpooh 發表於 15-1-26 14:54
個人認為: 係!

41網乙一最好既可以抽到LS/MCS, 其餘聖家, 華德, 基華都有番咁上下; 而且只要甘心唔搏2大神校, 其餘放乙一機會都好大

34網最好的, 頂多只有聖羅撒吧 (協恩無咗中學, 我真係唔知有咩好了), 也比不上LS/MCS, 可能俾聖家好一點點吧? 但其它呢? 連一些好不過華德, 基華既都話要放乙一先入到了, 仲要無邊間放乙一係大機會(當然, 如果你放基道, 甚至聖匠, 咁一定大機會, 甚至入硬添).
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Agree

hkpapa852 發表於 15-1-26 14:34

我想問34合一堂填甲2,乙1,機會如何?thx

himmamme 發表於 15-1-29 23:38
我想問34合一堂填甲2,乙1,機會如何?thx
我只係知上年有會員話放乙一都入唔到,仲有合一堂上年只在放榜當日係學校限量派100張叩門表,諗住叩門要諗下點安排啦!
‹ 上一主題|下一主題