用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 西九龍-秀德靈糧堂揮手區
樓主: ackky
go

西九龍-秀德靈糧堂揮手區   [複製鏈接]

回覆:西九龍-秀德靈糧堂揮手區

唔讀喇,都成四月,已有其他k offer, k個度又可能7/8月適應班,廢事佢短時間內要適應兩間學校

引用:靈糧堂係一間大機構,發牌遲佢都吾想!如果

原帖由 Evalailai 於 15-03-05 發表
靈糧堂係一間大機構,發牌遲佢都吾想!如果佢吾好就吾會越開越多分校!幾間排位都前十位㗎。 ...
請問咩排位?

上去睇全港2015年教育競爭力排位/(3間靈糧堂排名50內,香港仲排第二)分區排位就10名內,由此可見咁多分校,得一個校長處理全部幼稚園👍,佢今年係新校,但係到出年可能就會同藍田一樣,大把人爭住報!

請問2014-2015既N係咪真係23/3開學喇?另外依家有無返緊K既家長可以分享多D學校既野?例如:依家有無NET?英文堂一星期有幾多?有無國語教?
想了解多一D新校如何?我想黎緊報2015-2016既N/K1!

我頭先望過佢個WEB仲係寫註冊中, 請問知唔知幾時發到牌架?

引用:前日去左cwb分校interview,過程好smooth,

原帖由 ackky 於 14-08-22 發表
前日去左cwb分校interview,過程好smooth, 小朋友都enjoy!昨日收到email有pm offer!會12月從方方轉過去 ...
題外話,我想請問一下下方方教成點?老師有冇心機教?同埋多唔多NET?小朋友學到嘢嗎?

wing5market 發表於 14-8-27 13:27
我哋有個what app group,你哋P M我,我叫管理人add 你哋!
Hi請問可以add埋我嗎?小朋友報左今年讀N

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:wing5market+我哋有個what+app+group,你哋P

原帖由 Evalailai 於 15-04-06 發表
wing5market
我哋有個what app group,你哋P M我,我叫管理人add 你哋!
  請問可以add埋我嗎?小朋友今 ...
Hi,你小朋友都係今年讀n嗎?尋日有冇去親子崇拜呀?

無參加!要掃墓.

引用:wing5market+我哋有個what+app+group,你哋P

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

學校有注冊No

引用:學校有注冊No

原帖由 Evalailai 於 15-04-09 發表
學校有注冊No

引用:學校有注冊No

原帖由 Evalailai 於 15-04-09 發表
學校有注冊No

回覆:西九龍-秀德靈糧堂揮手區 ...

收到學校一大份通告,有份係入學體格檢查,大家會去邊做呀?

引用:收到學校一大份通告,有份係入學體格檢查,

原帖由 fung9394 於 15-04-21 發表
收到學校一大份通告,有份係入學體格檢查,大家會去邊做呀?
去普通家庭醫生度就可以

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛
‹ 上一主題|下一主題