用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 關於補習問題
go

關於補習問題 [複製鏈接]

屋企因為細而且有細佬妹好嘈,但我想搵私人補習老師,我又擔心安全問題唔想係老師屋企補,想請問各位媽媽我應該點做??我個女專注麻麻地,一對一才合適!

0    0    0    0

回覆:Amy092 的帖子

回覆:關於補習問題

我發現補小學生的補習社,如學生去廁所是自己去的,沒有職員帶,令我不安心

Options 1 : 去老師屋企, 一對一, 但囡仔我就唔太見議, 始終都係安全問題, 因為唔知老師屋企有咩人出入.  
Options 2 : 去老師屋企, 一對幾. 住家補習班, 家居安全問題. 萬一要走火警, 老師照顧得邊個?
Opions 3: 老師去您屋企, 但細佬妹响屋企,好難集中.
Options 4: 去補習社,可以先試吓一對幾, 通常都可以完成功課及溫默書. 如真係唔得先至响補習社一對一.

Amy092 發表於 14-8-22 02:42
屋企因為細而且有細佬妹好嘈,但我想搵私人補習老師,我又擔心安全問題唔想係老師屋企補,想請問各位媽媽我 ...
老師上自己屋企, 你帶妹妹去圖書館或買餸
唔放心就裝CAM, 同老師講爸爸想睇下兩姊妹係屋企情況

老師上自己屋企, 我會同細嘅係房.

呀囡同學又係有哩個問題, 我都同佢媽媽講帶細的落街係最好
‹ 上一主題|下一主題