用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 英文程度
go

英文程度 [複製鏈接]

聽說新校長後, 英文重視程度有減低現象
想問問真實用家意見.
及培橋英文程度是如何的呢?

0    0    0    0

引用:聽說新校長後,+英文重視程度有減低現象想問

原帖由 smb329 於 14-08-21 發表
聽說新校長後, 英文重視程度有減低現象
想問問真實用家意見.
及培橋英文程度是如何的呢?
請問各下是從那裏聽聞的?英、普是培僑核心教學語言,重視程度一向如此。閣下所指的是老師還是學生英語能力有所下降?

人生沒有如果,只有後果和結果。

每天都微笑,生活注定充滿陽光。

我都係聽朋友講架咋.  朋友當然又係聽朋友講啦.
所以先膽粗粗上黎問一下真實用家意見.
朋友所述 "以前學校內學生會跟英文科老師講英文, 但而家已很少呢個情況出現 因為校長無舊校長咁重視英文"
其實培橋係我三甲之選.
中文程度我知道一定係超班.
為左更堅定我選擇無錯, 可指點下實際情況嗎
TKS.

引用:我都係聽朋友講架咋.++朋友當然又係聽朋友

原帖由 smb329 於 14-08-22 發表
我都係聽朋友講架咋.  朋友當然又係聽朋友講啦.
所以先膽粗粗上黎問一下真實用家意見.
朋友所述 "以前學校 ...
現在仍然一樣,英語老師只會用英語跟學生交談,在家長日時,英語老師會在得到學生同意下,才會有其他語言跟家長溝通,但沒有規定學生之間有什麼語言交談。

人生沒有如果,只有後果和結果。

每天都微笑,生活注定充滿陽光。

回覆:壞寶貝 的帖子

如果老師是教英文,就算下課後都用英文,如放學/小息在操場或陸運會在看台上看守秩序時都是用英語,而其他多用普通話。

‹ 上一主題|下一主題