用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁及林文燦
go

陳守仁及林文燦 [複製鏈接]

想問下之前有考陳守仁及林文燦的JM,有没有人2間學校也收小朋友?

1    0    0    0

回覆:陳守仁及林文燦

之前見過有帖講過,其中—間收咗另一間一定唔收。想知道會唔會有小朋友咁幸運2間都收。

聽過一個小朋友系由一間轉校到另一間,但小一就吾知。

引用:聽過一個小朋友系由一間轉校到另一間,但小

原帖由 Jane1983 於 14-08-21 發表
聽過一個小朋友系由一間轉校到另一間,但小一就吾知。
林轉陳?

Jane1983  Yes ya  發表於 14-8-21 20:18

兩間都好難入,如果兩間都收的話,個小朋友一定係超叻果班

引用:兩間都好難入,如果兩間都收的話,個小朋友

原帖由 爸爸愛您 於 14-08-21 發表
就係想知有無小朋友係z間都收咗

我覺得陳比林更難入

回覆:herman0114 的帖子

當年陳收,林唔收

引用:兩間都好難入,如果兩間都收的話,個小朋友

回覆:chingcat 的帖子

我小朋友上年考2間都有offer, 絕對没有人所說一間收了而另一間不收的事。

引用:我小朋友上年考2間都有offer,+絕對没有人所

原帖由 tarepanda 於 14-08-21 發表
我小朋友上年考2間都有offer, 絕對没有人所說一間收了而另一間不收的事。

...
好叻呀!咁最後去邊間,分享下見解!

我想當年見林文燦時,剛好2nd in 見校長,佢知道我有個大仔讀緊陳守仁,佢都冇比offer 比我,只比waiting.  不過會面當中我有講過林文燦可能適合我女多過陳守仁,但爸爸話若陳守仁收左就要兩個一齊(因陳守仁唔係必收細佬妹麻), 當年兩校同日公佈,同日註冊and call waiting, 好好彩呀細女係waiting第一日既早上已收call 話比位佢,不過因入了陳守仁,所以無奈放棄。

引用:我想當年見林文燦時,剛好2nd+in+見校長,

原帖由 silvia_ng 於 14-08-22 發表
我想當年見林文燦時,剛好2nd in 見校長,佢知道我有個大仔讀緊陳守仁,佢都冇比offer 比我,只比waiting.  ...
請教:點解你覺得 lmc 比 tsl 更適合你細女?因為我覺得兩間好似

引用:Quote:原帖由+silvia_ng+於+14-08-22+發表

原帖由 a_for_apple 於 14-08-22 發表
請教:點解你覺得 lmc 比 tsl 更適合你細女?因為我覺得兩間好似
純粹呀女性格,呀女鐘意做spotlight girl, 但陳守仁太多叻學生,好難fulfill 佢既願望。但林文燦因分兩個校舍,好似冇咁competitive, 例如prefect 係高低年級校舍都要有,咁機會自然好似睇落多左。
不過而家係陳守仁都係一種磨練,知道天外有天,人外有人,幾分努力幾分收獲。同埋好開心佢可以學懂欣賞其他叻過佢既同學,為同學鼓掌加油,絕無任何妒忌之心,呢啲真係畢生受用。

應無關係,小兒分別都有CKY and TSL offer

引用:Quote:原帖由+a_for_apple+於+14-08-22+發

純粹呀女性格,呀女鐘意做spotlight girl, 但陳守仁太多叻學生,好難fulfill 佢既願望。但林文燦因分兩個校 ...

引用:應無關係,小兒分別都有CKY+and+TSL+offer +

原帖由 tsehon 於 14-08-22 發表
應無關係,小兒分別都有CKY and TSL offer

引用:Quote:原帖由+a_for_apple+於+14-08-22+發

純粹呀女性格,呀女鐘意做spotlight girl, 但陳守仁太多叻學生,好難fulfill 佢既願望。但林文燦因分兩個校 ...
係呀!品德培育更重要!

爸爸愛您 發表於 14-8-21 17:47
林文燦不難入,因為有很多人放棄學位,也有很多人退學。
‹ 上一主題|下一主題