用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 柴灣區幼稚園邊間好呢?
樓主: Vincywan
go

柴灣區幼稚園邊間好呢? [複製鏈接]

回覆:budda 的帖子

有課程比幼稚園生既! 考直資係唔關幼稚園事⋯ 學校同家庭要一齊努力培養小朋友

學校今年7月中先開,同有簡介會, 因為咁今年K1咪小D人囉! 因為所有小朋友都是預旱一年報學校! 嚴格上講, 現在只是前期階段, 另facebook裏便的playgroup, 未就係儲緊出年N斑D學生囉! 所以出年才是正式開辦!!

校長好緊張我地playgroup小朋友, 將來升小1計劃, 叫我地早D預備同比她自己意見! 超好人!

唔該哂你們的回應, 我指直資優勢係因為佢用english and mardarin, 小朋友interview時唔知係咪會容易d.  我仔現在local school 讀n班, 想出年報k1, 希望多d同學仔.

一定有優勢啦!! 校長简介會話好重視英文Drama, 學校又有開LCM Drama 考試班, presentation and speaking skill一定OK啦!      

sorry 很多問題, 你們覺得現在的老師如何? 我指教得好嗎, 有多唔多老師?

老師好好人and full of passion, 覺得女女返咗一個月playgroup好有進步, 校長有愛心! 發燒playgroup早走, 她下午都會打電話問候吓! 依家老師唔多, 前期階段嘛, 但校長話將來係每班一位普通話老師, 一位英文老師. 希望幫到妳, 隨便問, 我都想個女多D同學仔!

如今年有減學費, 唔知明年會否原價讀k2 to k3?

回覆:budda 的帖子

問過校長,for 已經讀緊既學生,就算加,都只會加少少!

thanks all, so how is your child as you said you join K1 in November?

回覆 budda 的帖子

You are welcome! My boy enjoys so much in this school....as it is a small class now, there are lots of attention from the teachers and principal. ^^ From school pictures, I know he learns and plays happily in this school.

回覆:柴灣區幼稚園邊間好呢?

咁小西灣胡好同杏花啟思又點睇吖?

‹ 上一主題|下一主題