用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 柴灣區幼稚園邊間好呢?
go

柴灣區幼稚園邊間好呢? [複製鏈接]

如題

1    0    0    0

回覆:柴灣區幼稚園邊間好呢?

我覺得mtr 2樓,柴灣堂,老師好好,又有愛心,我女n班插班,狂喊,全程老師抱!

海星, 愛華村堂,
如果肯入小西灣就嶺南同胡好...

引用:海星,+愛華村堂,+如果肯入小西灣就嶺南同胡

原帖由 miss0217 於 14-08-22 發表
海星, 愛華村堂,
循道好多有問題家庭既學生!

回覆:澳門媽媽 的帖子

咦,問題家庭??你奌解會知的,(纯八掛)

引用:咦,問題家庭??你奌解會知的,(纯八掛) +

原帖由 miss0217 於 14-08-24 發表
我都好想知呀

引用:Quote:原帖由+miss0217+於+14-08-22+發表海

原帖由 澳門媽媽 於 14-08-23 發表
循道好多有問題家庭既學生!
全香港有好多循道架喎

引用:咦,問題家庭??你奌解會知的,(纯八掛) +

原帖由 miss0217 於 14-08-24 發表
我之前有聽過社工轉介會入呢間咋,之後聽我個幫人湊過幾個細路既鐘點講如果愛華村堂既上午班就冇,全日制就比較多。我都只是聽過佢地甘講,甘我女上年in佢N班,d老師比我覺得冇乜耐性,因為我女慢熱,要多d時間才有互動,佢地就好像趕收工甘,所以我女收左上午班都冇讀。

引用:Quote:原帖由+miss0217+於+14-08-24+發表咦

原帖由 Vincywan 於 14-08-24 發表
我都好想知呀
我之前有聽過社工轉介會入呢間咋,之後聽我個幫人湊過幾個細路既鐘點講如果愛華村堂既上午班就冇,全日制就比較多。我都只是聽過佢地甘講,甘我女上年in佢N班,d老師比我覺得冇乜耐性,因為我女慢熱,要多d時間才有互動,佢地就好像趕收工甘,所以我女收左上午班都冇讀。

引用:Quote:原帖由+澳門媽媽+於+14-08-23+發表循

原帖由 apple_love 於 14-08-24 發表
全香港有好多循道架喎
樓主講緊愛華村哥間循道

引用:海星,+愛華村堂,+如果肯入小西灣就嶺南同胡

原帖由 miss0217 於 14-08-22 發表
海星, 愛華村堂,
海星我五日前打去問k1幾時派表?佢答左我一句之後cut左我缐!我好肯定連bye bye都冇

引用:我覺得mtr+2樓,柴灣堂,老師好好,又有愛

原帖由 澳門媽媽 於 14-08-21 發表
我覺得mtr 2樓,柴灣堂,老師好好,又有愛心,我女n班插班,狂喊,全程老師抱!

...
呢間除左有愛心,咁還有什麼好?學校環境好嗎?大嗎?設施新嗎?

引用:Quote:原帖由+miss0217+於+14-08-22+發表海

原帖由 澳門媽媽 於 14-08-24 發表
海星我五日前打去問k1幾時派表?佢答左我一句之後cut左我缐!我好肯定連bye bye都冇

...
下,咁佢答你幾時呀?

引用:Quote:原帖由+Vincywan+於+14-08-24+發表我

原帖由 澳門媽媽 於 14-08-24 發表
我之前有聽過社工轉介會入呢間咋,之後聽我個幫人湊過幾個細路既鐘點講如果愛華村堂既上午班就冇,全日制就 ...
唔該晒你咁詳盡嘅回覆

引用:Quote:原帖由+澳門媽媽+於+14-08-21+發表我

呢間除左有愛心,咁還有什麼好?學校環境好嗎?大嗎?設施新嗎?
好老實,柴灣堂校舍真是吾大,而且好多年歷史,所以設施吾叫新架。不過勝在老師好,有愛心,有耐性,因為我女真是喊包,d老師輪流氹輪流抱,甚至校長有時我見都會拖我女去廁所架,甘証明上至校長,下至嬸嬸都會照顧d學生啦,d老師仲成日關心埋我細仔,因為我日日揹住細仔拖大女反學!而且地點方便,mtr上面,我一程小巴到mtr就吾怕淋雨。

引用:Quote:原帖由+澳門媽媽+於+14-08-24+發表海

下,咁佢答你幾時呀?
佢叫我十月再打黎問,其實柴灣堂個女反得好好,我爭扎緊k1原校升定轉d名校

回覆:柴灣區幼稚園邊間好呢?

前年,愛華村堂比pn pm offer我仔仔, 雖然語景問題我最後rejected offer
但我对呢間印象好深刻,因為呢間係小数願意留位比細仔既幼园, 同埋不論在電話上回答我間題既老師們至同我哋interview嘅主任,個個都好友善。interview過程主任問我哋好多有關仔仔生活瑣事。绝对唔係hea in
而且佢哋師資比例方面比其他幼園佳,所以值得留意。同埋一直我聽聞嘅係正面評價多。
當然,始終佢哋係大機構開辦,問題家庭嘅小朋友會有。但我相信呢個情況在其他大機構嘅幼園都会有。

引用:前年,愛華村堂比pn+pm+offer我仔仔,+雖然

原帖由 miss0217 於 14-08-25 發表
前年,愛華村堂比pn pm offer我仔仔, 雖然語景問題我最後rejected offer
但我对呢間印象好深刻,因為呢間係 ...
其實我都係聽反黎,不過我拎表同in哥二次見面令我對呢間印象吾好。可能我比較醃尖啦。

回覆 tedghost 的帖子

Mora Lisa我有興趣, 但有特定課程由k1 to k3嗎, 會唔會太似playgroup. 如想考直資, 會唔會有優勢.
‹ 上一主題|下一主題