用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 請版主封帖,謝謝。
樓主: stepyau
go

請版主封帖,謝謝。 [複製鏈接]

回覆:壞寶貝 的帖子

無理取鬧,有點煩厭,閣位悉隨專便!

人生沒有如果,只有後果和結果。

每天都微笑,生活注定充滿陽光。

簽名被屏蔽

不正常死亡人数千萬都仲要讚?乜野世界?MTR車死隻狗都尚且俾公众鬧,死禁多人(外人又好,自己人都好,都係人吖)都觉得好似殺窩蟻禁,真係唔通人不如狗?

我覺得曰本仔否認侵华、慰安婦同拜靖國神社同大陸否認六四,話無死过-個人,又禁崇拜個殺死千萬自己人既人,都係-样唔肯面对历史,吸取教訓。

Yanamami 發表於 14-8-22 15:08
我覺得曰本仔否認侵华、慰安婦同拜靖國神社同大陸否認六四,話無死过-個人,又禁崇拜個殺死千萬自己人既人 ...

這是事實!

不過,比較日本否認南京大屠殺、慰安婦和中共的六四,我始終痛恨日本人多很多。

tcmsung 發表於 14-8-22 11:08
回覆 ok_ko 的帖子

ok_ko  可惜!出現了一個蘋果。
---------------------------------------------

生果裏的獨立作者,還是很有分量的。

咁,我改一改呀!

獨立作者出現在生果裏,可惜!

簽名被屏蔽

tcmsung 發表於 14-8-22 15:41
子非魚,又焉知魚之樂!

正如以閣下才高之士,在正常而繁忙的工作時間出現在這裏,都冇人有資格說是可惜 ...

汪精衛幫日本人做事時,可能都很快樂。不過我覺得可惜。

關於區樂民生果裏,子非魚,又焉知魚之

至於我或你于正常而繁忙的工作時間出現在這裏,有勞操心了!

簽名被屏蔽

tcmsung 發表於 14-8-22 16:37
回覆 ok_ko 的帖子

關於區樂民在生果裏,子非魚,又焉知魚之苦!------------------------------------

是的, 近來少來了,用稀客是正確的你就不用。。。

再談,便是口舌之爭,不是我的本意!

tcmsung  好!腹有詩書的人果然是不同。   發表於 14-8-22 17:18

引用:+本帖最後由+ok_ko+於+14-8-22+15:28+編輯+

原帖由 ok_ko 於 14-08-22 發表
對,三反五返,文革,六四等數千萬不正常死亡,都唔及南京大屠殺死幾十萬人咁可惡

FattyDaddy  Chinese logic?  發表於 14-8-24 01:23

samchan2179 發表於 14-8-23 23:40
對,三反五返,文革,六四等數千萬不正常死亡,都唔及南京大屠殺死幾十萬人咁可惡

...

有南京大屠殺為後盾, 中共真係點殺人放火都無咁可惡, 難怪老毛那麼感謝日本侵華.

唔喺話戰爭啱,絕對喺唔好,喺野蠻。但從來打仗殺敵,甚至侵略他國,都視對方死不足惜。美國炸日本兩個原子彈,邊有心軟過?但唔會炸自己本土吧?自己人殺自己人都可以歌頌?唔明。

簽名被屏蔽

引用:唔喺話戰爭啱,絕對喺唔好,喺野蠻。但從來

原帖由 Yanamami 於 14-08-24 發表
唔喺話戰爭啱,絕對喺唔好,喺野蠻。但從來打仗殺敵,甚至侵略他國,都視對方死不足惜。美國炸日本兩個原子 ...
好心水清

以敵我戰爭來辯解殺自己人,階級鬥爭殺人合理化...... 無言。

我一向認為日本是全世界最差的民族,以它/牠相比作辯解,太窩囊了!

版主,封帖吧!無謂教壞人。

Yanamami  你唔喺第一次讃我心水清啦~   發表於 14-8-24 20:50
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

簽名被屏蔽

回覆 tcmsung 的帖子

未必是五毛!

我接受不同觀點,所以一直都沒有回帖。但歪理,受不了!

張融,太不堪了!看看他的下場,用完即棄!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

簽名被屏蔽

引用:+本帖最後由+tcmsung+於+14-8-24+10:28+編

原帖由 tcmsung 於 14-08-24 發表

【蘋話當年】1967年商台播音員林彬被燒死                   ...
都話過去嘅由佢過去,六七暴動,八九六四,南京大屠殺,日本侵華都應放低,明嗎?

引用:Quote:原帖由+Yanamami+於+14-08-24+發表唔

原帖由 ANChan59 於 14-08-24 發表
好心水清

以敵我戰爭來辯解殺自己人,階級鬥爭殺人合理化...... 無言。
不同觀點就叫版主封帖

‹ 上一主題|下一主題