用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 唔想細女打MMR針,可以點做?
樓主: muimui5
go

唔想細女打MMR針,可以點做? [複製鏈接]

回覆 muimui5 的帖子

可上網找找資料. 已經證實打MMR針引致自閉症, 是一個醫學騙局.

http://www.hkoriginals.hk/%E7%96%AB%E8%8B%97%E8%88%87%E8%87%AA%E9%96%89%E7%97%87%EF%BC%88%E4%BA%8C%EF%BC%89/

回覆:唔想細女打MMR針,可以點做?

咁DTP(白喉、百日咳、破傷風)針,可否適合自閉症小朋友打,因也含汞,我小朋友小一

回覆 tikka3768 的帖子

其實上網睇番醫學報告, 真係冇一種針係被確認同自閉症有關係呢.

引用:回覆+tikka3768+的帖子 其實上網睇番醫學

原帖由 fongbau 於 16-02-02 發表
回覆 tikka3768 的帖子

其實上網睇番醫學報告, 真係冇一種針係被確認同自閉症有關係呢.
http://newstarget.com/2016-02-12-u-s-government-admits-vaccines-are-harmful-to-children.html

回覆:linglingcat1012 的帖子

Thanks for the link, very useful indeed!

我個仔啲預防針booster shots, 同醫生商量後,只係打咗單獨Mumps 果支,MMR 同DTP 全部唔打。

學校同學童保健護士問,我淨話阿仔對預防針敏感,打咗有乜效果邊個負責? 有邊條法例話小朋友一定要打晒全部針?再有問題就同我律師講!

‹ 上一主題|下一主題