用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 讀緊jollykingdom的家長,會否完成所有level ? ...
go

讀緊jollykingdom的家長,會否完成所有level ?

小朋友讀phonics到現在剛開始level 3 , 想問各位jm會否比小朋友完成晒level 3 才轉其它英文寫作或cambridge等... ...

回覆:Xmasxxx 的帖子

你小朋友幾大呢?一堂學幾多個音呢?

我小朋友岩岩系這個暑假期間加堂學嗮level3,

回覆:讀緊jollykingdom的家長,會否完成所有level ?

我仔仔剛完成了level 3,基本上佢已能一看生字便利用拼音拼來讀!現開始梗5 fingers班,他9月升小一了,時間剛剛好!5 fingers對佢小學時寫作有幫助,不過只上了3堂,又未開學,暫未知對佢升小英文的幫助。

回覆 Amy12 的帖子

我有想過加堂, 但跟開的老師時間夾唔到,
想問下你會否指定老師 ?

回覆 Okok_boy 的帖子

我小朋友升k3, 好似你咁講, 日常見到的字都識讀, 所以冧緊加堂於k3內全成晒佢,
還是現在轉 寫作/grammer/cambridge... ...

引用:回覆+Okok_boy+的帖子 我小朋友升k3,+好似

原帖由 Xmasxxx 於 14-08-21 發表
回覆 Okok_boy 的帖子

我小朋友升k3, 好似你咁講, 日常見到的字都識讀, 所以冧緊加堂於k3內全成晒佢,
升k3就完成埋佢先啦,5 fingers其實係岩小學生讀,學校會開始寫作嘛,k3就快左d啦我認為

多謝你的意見, 我會k3完成埋佢

引用:小朋友讀phonics到現在剛開始level+3+,+想

原帖由 Xmasxxx 於 14-08-16 發表
小朋友讀phonics到現在剛開始level 3 , 想問各位jm會否比小朋友完成晒level 3 才轉其它英文寫作或cambridge ...
唔好意思,請教一下
小朋友最適合是否K1開始學?多數每期上幾多堂? thanks

回覆 天使CHUBB 的帖子

我小朋友係k1開始的, 開頭試過一星期兩堂, 但因太細跟唔到, 後來轉返一堂,  
到現在大d想加返堂, 但跟開老師時間夾唔到, 會撞其它興趣班, 所以一直都係一堂... ...

受到警告

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

我仔K2開始 讀了6個月還是LEVEL 1,
請教靚媽們大約幾耐時間可以完成一個 LEVEL的呢 ?

回覆:baby_club123 的帖子

一堂一個音,起碼要讀三年

引用:我仔仔剛完成了level+3,基本上佢已能一看生

原帖由 Okok_boy 於 14-08-19 發表
我仔仔剛完成了level 3,基本上佢已能一看生字便利用拼音拼來讀!現開始梗5 fingers班,他9月升小一了,時間 ...
可否解釋吓5 fingers, thanks

回覆:Apple_Orange_T 的帖子

主要是for寫作,作文

引用:一堂一個音,起碼要讀三年 +

引用:Quote:原帖由+Xmasxxx+於+14-08-16+發表小

回覆:紫心蕃薯 的帖子

如果一個星期一堂教一個音,要好耐先學完,幼稚園有時間就一個星期兩堂或者三堂就好快學完

請問這個課程是甚麼及在那處上堂?我女女剛剛上k2想學jolly phonics! 謝謝!

引用:如果一個星期一堂教一個音,要好耐先學完,