用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 提提各位去買衫
樓主: Charlotte_mom
go

提提各位去買衫 [複製鏈接]

回覆 sissysze 的帖子

是啊,她著上身開心有自信的面試時都會表現好D架. 我女上年就是禁。而且她講得出點解要著果件衫。其實好多時候我地用左大人的眼光去睇野禁會影響左小朋友本身的睇法.面試如果執得正就有offer禁好多人都有好多offer啦。而且好多學校唔會睇你小朋友執得有幾正。

回覆:提提各位去買衫

我覺得要教小朋友要尊重場合囉,不同場合應該有不同衣著要求.... 到時返學個小朋友問你,去考都可以著公主裙/波衫,點解返學唔著得,唔著得我唔like間學校喇,唔比人著公主裙/波衫....

bought some in giodano

回覆:ericby 的帖子

Bought some in Baby Gap as well.

我都唔想同人撞衫。覺得以前買開嗰啲牌子,已經中港交流到成街都係。出去舖頭又要同人迫同人爭,先到我有得揀。所以我轉行上網買囉,日本正送嗰啲,都ok㗎,少啲人著,價錢都係差唔多。

回覆 mokikotto 的帖子

你上網睇邊間?

我係上面書啲幼兒一二手...之類見到,唔係代購,現貨買。我PM咗您。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:個帖係咪呃到你入黎呢想提提各位準備考學校

原帖由 Charlotte_mom 於 14-08-13 發表
個帖係咪呃到你入黎呢

想提提各位準備考學校的家長, 襯暑假尾減價, 好去買定D靚衫仔, 因為減完就 ...
Thank u Charlotte mom. Is there any preferred dress code? thank u

saw the other post. sorry....pls ignore my previous post. ...thank u

黎緊英華個INTERVIEW時間岩岩係放學後, 我洗5洗同仔換衫呢? 定索性著校服?
‹ 上一主題|下一主題