用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有没有家長介紹可帶子女返的教會
go

有没有家長介紹可帶子女返的教會

各位家長,我兒子14歲,因學校和住的地區相距較遠,所以很少和同學一起活動,經常留在家裡打機,有没有返教會的家庭在香港西區可介紹有什麼教會可帶囝囝返去認識多些朋友,有資料可PM本人,謝謝!

返教會對少年人有點悶,我驚少年人未必鍾意,當然由細返到大就不同,如果14歲才返就....
你可以到附近社區中心參加制服團隊,除左訓練社交能力,又可以過團體生活,層面較多元化

王家爸爸    發表於 14-8-13 10:28

回覆:stanleypyk 的帖子

堅道有明愛,有好多活動,但係會唔會遠咗D!係第三街毓明園(苑?)則有社區中心,南里都有(不過我只係見到地圖上有),蒲飛路都有間明愛中心喎!

引用:各位家長,我兒子14歲,因學校和住的地區相

原帖由 stanleypyk 於 14-08-12 發表
各位家長,我兒子14歲,因學校和住的地區相距較遠,所以很少和同學一起活動,經常留在家裡打機,有没有返教 ...
我可以幫你問那間港島西區教會較活潑,你會帶佢返嗎?

回覆 MariaTsui 的帖子

同意, 不過有d教會有青少年主日學或團契, 都可以考慮吓

引用:Quote:原帖由+stanleypyk+於+14-08-12+發表

原帖由 Honeybee-0211 於 14-08-12 發表
我可以幫你問那間港島西區教會較活潑,你會帶佢返嗎?
我會試吓,但父母同去要不要信教入會先?有資料可PM本人,謝!