用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 水邊圍協康
go

水邊圍協康 [複製鏈接]

有無jm的小朋友讀緊和曾經就讀過水邊協康可以分享下好唔好?我的小朋友兩歲,返左外面私人的密集兩個月,多望左人,同學少許互動(少許⋯),但認知完全是零,123,ABC,顏色完全唔識,外面的密集對佢來講太難,報左私人的協康密集,但對協康的認識完全係零,好擔心⋯想知道好唔好?

0    0    0    0

回覆:西瓜貓 的帖子

冇人知道嗎?

我只係報過幼兒導師單對單訓練, 個導師真係麻麻地

回覆:水邊圍協康

我個女三歲果時讀咗大半年,姑娘會係放學時講番囡囡情況,但果時係奶奶湊,老人家未必理解點做及好難複述比我知,主任同姑娘都好好,我打電話問番囡囡進度,都好詳細講番比我知。囡囡果時唔係好識講嘢,根本唔知學唔學到嘢!之後去到做其他評估時先發現認知上係教咗好多,治療師叫囡囡做好多嘢都做到。

我覺得上堂再加上家長配合,做家居訓練,進步會快好多!

引用:我只係報過幼兒導師單對單訓練,+個導師真係

原帖由 emilykyho 於 14-08-07 發表
我只係報過幼兒導師單對單訓練, 個導師真係麻麻地
幼兒導師我都報過(山景果間),佢第一、二堂都搞唔掂我個女,但我將佢的教法係屋企跟住做,日日做,個女開始知道一d規矩!

引用:我個女三歲果時讀咗大半年,姑娘會係放學時

原帖由 idak 於 14-08-15 發表
我個女三歲果時讀咗大半年,姑娘會係放學時講番囡囡情況,但果時係奶奶湊,老人家未必理解點做及好難複述比 ...
睇到你講我放心好想

回覆:西瓜貓 的帖子

好想=好多

‹ 上一主題|下一主題