用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學體操還是芭蕾舞?
go

學體操還是芭蕾舞? [複製鏈接]

阿囡就快3歲了,她很好動,常常聞歌起舞,計劃比佢試下學體操或跳舞,身邊好多朋友都是比小孩學芭蕾舞,但我覺得略為靜態一點,體操可以鍛練身心,我認為是不錯的活動,但見好少人討論體操,未知有無JM有讓小朋友上體操/芭蕾舞班可以給我一些意見嗎?
   2    0    1    0

我侄女都係九龍灣學緊英語體操,個miss係英國返黎既體操教練,邊學英文邊學體操一舉兩得,所以我都諗住下年俾個仔去學。

引用:阿囡就快3歲了,她很好動,常常聞歌起舞,

原帖由 小艾琳 於 14-08-02 發表
阿囡就快3歲了,她很好動,常常聞歌起舞,計劃比佢試下學體操或跳舞,身邊好多朋友都是比小孩學芭蕾舞,但 ...
我覺得都係睇佢鍾唔鍾意。其實可以兩個都試下堂。我果時本來想佢試跳舞,但去到間學校佢見到人地囉住個波玩體操又話好想玩,所以最後試埋體操仲報埋。so far 都唔錯。

回覆 jd_baby 的帖子

Would you mind pm to tell me about this centre info/ tel/ web-site, thanks!

回覆:學體操還是芭蕾舞?

平時返學已經有壓力, 多個機會咁做下運動咁比佢地上課外活動, 我都覺得要睇小朋友興趣。我囡個時都試堂試晒2種先上, 佢2樣都鐘意,但我比佢揀一種,佢都係揀體操。都係鐘意玩波,玩繩, 又似跳舞

回覆:小艾琳 的帖子

我細女K1學ballet, 游水,K3加學藝術體操,到P1尾我叫佢quit ballet,因為ballet只考級,ballet school有週年表演,不過團體表演,同D同學仔又不太熟。體操個人event有校際比賽,可參加選拔入精英班港隊。阿女參加比赛,覺得好玩過ballet. 游水已入泳隊、已參加分齡。現在升P2

回覆 edith208 的帖子

邊度有藝術體操學.

Thank you.

引用:我細女K1學ballet,+游水,K3加學藝術體操,

原帖由 edith208 於 14-08-08 發表
我細女K1學ballet, 游水,K3加學藝術體操,到P1尾我叫佢quit ballet,因為ballet只考級,ballet school有週 ...
我都阿女學藝術體操,請問你係邊度學,學費和雜費貴唔貴?

謝?

引用:Quote:原帖由+edith208+於+14-08-08+發表我

原帖由 Angelafyfy 於 14-08-11 發表
我都阿女學藝術體操,請問你係邊度學,學費和雜費貴唔貴?

謝?
我女都學緊, 我都有興趣了解下

回覆 biancalouise 的帖子

香港藝術體操協會. Any comment?

‹ 上一主題|下一主題