用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 請問8月8日是否只需自行上網就可以睇到JUPUS結果? ...
go

請問8月8日是否只需自行上網就可以睇到JUPUS結果?

幾點可以開始登入?

早上9點

8/8(下星期五) 早上9:00後就可以上JUPAS 網睇到啦!

Wong626 發表於 14-8-1 16:06
8/8(下星期五) 早上9:00後就可以上JUPAS 網睇到啦!
睇完offer後, 是否accept, then print out letter 然後去交$?

回覆:請問8月8日是否只需自行上網就可以睇到JUPUS結果?

有幾個方法交錢:
http://www.jupas.edu.hk/en/j4/applications/results-of-application/main-round#MRaccept

For the Lord your God goes with you; he will never leave you or forsake you. (Dt 31:6)

回覆:請問8月8日是否只需自行上網就可以睇到JUPUS結果?

預祝各位考生入到A1

For the Lord your God goes with you; he will never leave you or forsake you. (Dt 31:6)

回覆 MMChan 的帖子

對!其實近幾年8:50,甚至8:45左右都已經可以登入

引用:有幾個方法交錢: http://www.jupas.edu.hk

原帖由 gitmee 於 14-08-07 發表
有幾個方法交錢:
http://www.jupas.edu.hk/en/j4/applications/results-of-application/main-round#MRacce ...
我打算網上繳款。但今日入恆生e-banking 都仲未見到有jupas 個帳戶出現。請問係咪明天至會係e-banking 出現呢?

健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

滙豐都係咁,估計係唔想啲心急人係唔係都交錢啩

Thank you!
預祝各位入到心儀的大學及學院!

引用:滙豐都係咁,估計係唔想啲心急人係唔係都交

原帖由 gitmee 於 14-08-07 發表
滙豐都係咁,估計係唔想啲心急人係唔係都交錢啩
咁都得?

健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

引用:Thank+you!+預祝各位入到心儀的大學及學院!

原帖由 MMChan 於 14-08-07 發表
Thank you!
預祝各位入到心儀的大學及學院!
多謝,承您貴言。希望各考生都入到心儀大學,修讀喜愛科目。

預祝各考生入到“A1”大學!

個女好緊張

Marco-ma  你唔緊張咩?   發表於 14-8-7 21:44

eviepa 發表於 14-8-7 21:41
個女好緊張
上年呢個時候我都有少少緊張.....

相對我個女同太太,我最唔緊張。

引用:幾點可以開始登入?

原帖由 wanttoknowmama 於 14-08-01 發表
幾點可以開始登入?

早兩年阿女放榜,朋友早一天已知中大取錄了,因為中大由Jupas放榜日開始要被取錄學生填寫preference college. 所以朋友成功login以下網址即是已獲取錄,大家有報中大嘅可以試下。現在系統未ready,過了十二時相信會ready.

https://www.adm.cuhk.edu.hk/adm_college_pref/public/college_pref_applicant_login.aspx

Yanamami  Login唔到咪成晚瞓唔著?   發表於 14-8-7 23:35

khmama 發表於 14-8-7 23:16
早兩年阿女放榜,朋友早一天已知中大取錄了,因為中大由Jupas放榜日開始要被取錄學生填寫preference colle ...

正想去瞓....
依家唔瞓啦, 等...

引用:Quote:khmama+發表於+14-8-7+23:16+早兩年

原帖由 Marco-ma 於 14-08-07 發表
正想去瞓....
依家唔瞓啦, 等...
我阿仔都報中大,我都想等下

Marco-ma  of course ~ 仲有20min 之麻...    發表於 14-8-7 23:38