用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Oxford Path Primary
go

Oxford Path Primary [複製鏈接]

有沒有家長買了Oxford Path Primary English / 中文的小學系列?  想知效用如何?
如果除開12個月, 同公文中文/英文 的學費差不多, 考慮緊買套教裁自己做, 還是去上公文好?
請問有沒有用家可以分享下經驗?  Thanks!
   0    0    0    0

引用:有沒有家長買了Oxford+Path+Primary+Englis

原帖由 Harebellv 於 14-07-30 發表
有沒有家長買了Oxford Path Primary English / 中文的小學系列?  想知效用如何?
如果除開12個月, 同公文中 ...
我都有留意尼套教材,我見內容0K,都配合小學程度。唯一覚到係,成日要做練習,冇教科書,做左又冇得知留俾弟弟妹妹。

$7000 其實可以買100 本以上既練習,但問題係oxford 係有系統D。同埋有支筆,唔駛成日播cD

Angelafyfy 發表於 14-7-30 23:45
我都有留意尼套教材,我見內容0K,都配合小學程度。唯一覚到係,成日要做練習,冇教科書,做左又冇得知留俾 ...
係呀, 因為都唔平, 所以想了解一下效用如何.

引用:Quote:Angelafyfy+發表於+14-7-30+23:45+我

原帖由 Harebellv 於 14-07-31 發表
係呀, 因為都唔平, 所以想了解一下效用如何.
但如果你用出去學既價錢,唔算太貴,因為佢有普通話同廣東話。

但係總係有D猶豫

我小朋友還細, 未諗住, 但我個friend 個仔讀緊國際學校, 中文比較差, 有次係太古擺roadshow, 佢買咗一年級中文, 聽佢講好似都ok, 你可以睇下bb 展有冇賣, 可能多優惠.

引用:我小朋友還細,+未諗住,+但我個friend+個仔

原帖由 豬事丁丁 於 14-08-01 發表
我小朋友還細, 未諗住, 但我個friend 個仔讀緊國際學校, 中文比較差, 有次係太古擺roadshow, 佢買咗一年級 ...
咁如果讀國際學校就好似幾啱。始終local school D中文作業都唔少

‹ 上一主題|下一主題