用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真國際和高主教,希望大家比D意見
go

崇真國際和高主教,希望大家比D意見 [複製鏈接]

之前崇真國際am收左阿仔,剛收到高主教pm offer, 兩邊都要坐校車車程差不多,想大家幫手比D意見,多謝大家!

0    0    0    0

回覆:程 的帖子

高主教學費幾多?崇真國際都唔平!

高主教香港區, 崇真深水步區, 雖然大家都唔係一定直上小學, 但高主教好似好好多.  問心比我選擇, 2間學校都不會差好遠 (我覺高好D), 路程又差唔多, 我一定搵間O係HK區既學校.  

回覆:崇真國際和高主教,希望大家比D意見

先多謝兩位意見,兩間都無學卷,學費差不多,但崇真係國際班,語境好好多,之後可吾使用錢補英文

回覆 的帖子

上下午班,是否你考慮點?

回覆:崇真國際和高主教,希望大家比D意見

上下午班都不是太重要,我覺得語境對將來長遠是否最重要,因高主只後每日幾十分鐘

咁如果揀崇真, 你要諗埋k2開始上唔上keep, 上埋keep 學費就要成8千... 但返崇真, 唔上佢個keep就太嘥料啦...

高有中學,這方面比TT好,中學banding亦吾差,雖然都吾係直升。

TT都吾錯,語境幾好,尤其小學國際部,但幼稚園又係吾保證直升,加上升中麻麻。有d家長會覺得學費吾平,但升中回報吾夠理想。這都是考慮。

唔知高主教有沒有NET? 我仔從幼稚園到小學開始就習慣了NET班主任, 到外面見到外國人/ 外籍小朋友都自然地用英語溝通。

引用:唔知高主教有沒有NET?+我仔從幼稚園到小學

原帖由 elizatyy 於 14-07-29 發表
唔知高主教有沒有NET? 我仔從幼稚園到小學開始就習慣了NET班主任, 到外面見到外國人/ 外籍小朋友都自然地用 ...
有兩位 NET

回覆 的帖子

我一定選語境好的,我女兒平常多用英文,(學校及helper 都用英文),最近放他上一星期中文summer camp, D中文流利好多,不要低估朋友吸收能力,曰日浸2 hours English +1 hour mandarin 好過出去學,會㨂崇真

係囉..長遠好語景打好基礎係咪應該重要D..
但放棄高主教又好似好可惜

回覆 hedhed 的帖子

請問咩係keep?

引用:回覆+hedhed+的帖子 請問咩係keep?

原帖由 jordinat 於 14-08-03 發表
回覆 hedhed 的帖子

請問咩係keep?
佢地搞的英語課程變相令被選中的小朋友變成上幼稚園變成全日制。課程更全面。

‹ 上一主題|下一主題