用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 愛群道浸信會呂郭碧鳳幼稚園 請問讀緊呂郭碧鳳嘅父母,可以分享下學校嘅細節嗎? ...
go

請問讀緊呂郭碧鳳嘅父母,可以分享下學校嘅細節嗎? [複製鏈接]

想知道呢間幼稚園D小朋友係咪好開心?老師有愛心嗎?平時上課有咩玩?thanks thanks

2    0    0    0

回覆:muimui1018 的帖子

放心。呂郭的校長和老師,校工都非常好!

我個仔係呂郭度過非常愉快的三年,我亦有好多得著。

有空余時間的話,多D參加學校爸媽加油站同其他一D講座吧,會讓你收穫良多。

引用:放心。呂郭的校長和老師,校工都非常好!

原帖由 淡然離去 於 14-11-09 發表
放心。呂郭的校長和老師,校工都非常好!
多謝分享!好希望出年阿可以入到

請問派校如何!係咪第一輪自行!大部份學生揀湾仔区小學已经收

回覆:請問讀緊呂郭碧鳳嘅父母,可以分享下學校嘅細節嗎?

自行是計分,與讀邊間幼稚園無關
呂郭優勢是升小支援足,主任老師富經驗,校長與灣仔小學校長關係良好,尤其聖雅各,到叩門階段,呂郭畢業生有優勢!

引用:自行是計分,與讀邊間幼稚園無關 呂郭優勢

原帖由 km_chung 於 15-11-04 發表
自行是計分,與讀邊間幼稚園無關
呂郭優勢是升小支援足,主任老師富經驗,校長與灣仔小學校長關係良好,尤 ...
Thx wat about 軒小?

多吾多課外活動?

自由參加, 有英文、PTH、DRUM、DANCE、CHOIR、DRAWING

引用:自由參加,+有英文、PTH、DRUM、DANCE、CHOI

原帖由 km_chung 於 15-12-14 發表
自由參加, 有英文、PTH、DRUM、DANCE、CHOIR、DRAWING
你好,請問呂郭其實有幾層係for幼稚園用的?因為見成橦building但只系開放曰參觀過地下大堂。
另外一問,如想小學入聖雅各,咁讀聖雅各幼園(麥潔/銅鑼灣)係咪機會大d?有無關連的?

回覆:Kanyin 的帖子

一樓禮堂、二樓、三樓、四樓也是課室,另外還有特別室樓層

St james應該呂郭叩門機會大好多

引用:一樓禮堂、二樓、三樓、四樓也是課室,另外

原帖由 km_chung 於 15-12-18 發表
一樓禮堂、二樓、三樓、四樓也是課室,另外還有特別室樓層

St james應該呂郭叩門機會大好多
thx your info

‹ 上一主題|下一主題