用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 中華基督教基道同獻主會如何選擇?
go

中華基督教基道同獻主會如何選擇?

同事囡囡派左入婦女會叩入基道,校服書簿已買,剛收到獻主會offer, 要一小時內回覆,大家會選邊間?

回覆:中華基督教基道同獻主會如何選擇

獻主會

回覆:中華基督教基道同獻主會如何選擇?

獻主會好D

回覆:kaboBB 的帖子

獻主會x10

校服書簿可以上網放, 或者有基道後補生要.
總不能為千幾蚊放棄.

回覆:中華基督教基道同獻主會如何選擇?

同事最後放棄左獻主會。原因之一是校車費、校服、書簿已交。同埋驚囡囡讀得辛苦。其實佢囡囡好乖好勤力,小小年紀已考獲三級鋼琴。當然獻主會都好谷,所以放棄左。希望有其他人收到獻主會offer啦。

回覆:MimiCactus 的帖子

兩年前阿女情況一樣,現在在基道讀得很開心,今年基道升中派位也不錯,我沒后悔沒選獻主會,因为覺得基道教学模式适合我女女多D

引用:兩年前阿女情況一樣,現在在基道讀得很開心

原帖由 瑩希媽媽 於 14-07-28 發表
兩年前阿女情況一樣,現在在基道讀得很開心,今年基道升中派位也不錯,我沒后悔沒選獻主會,因为覺得基道教 ...
請問教導模式係點?

回覆:中華基督教基道同獻主會如何選擇

請問基道是否活動教學?相比獻主會較happy?如果選乙二有機會嗎?

引用:請問基道是否活動教學?相比獻主會較happy?

原帖由 MYEvangeline 於 15-01-29 發表
請問基道是否活動教學?相比獻主會較happy?如果選乙二有機會嗎?
朋友話仔仔基道P.l時基本唔使温,好容易。依家呟知,但细嗰個唔想跟入。無講原因,我也不多問

回覆:spaghettishum 的帖子

活動教學

回覆:chingcat 的帖子

p1時系好輕鬆,阿囡升左上三年級入左精英班,吾會比獻主會輕鬆,過往都有参考過獻主會D考卷,中文基道深D,英文獻主會深D

引用:活動教學 +

原帖由 瑩希媽媽 於 15-01-31 發表
活動教學
請問是否1,2年班都是活動教學,3年級開始變回傳統教學?謝謝

回覆:Lsm948 的帖子

不是,是精英班谷D,例如每天比以前多功課,一星期默兩次書,經常特擊小測等等,老師要求亦比其他班高,小測默書吾合格要留堂,所以吾覺得好輕鬆,反而有D壓力