用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角合一堂14-15 K1
go

北角合一堂14-15 K1

有小朋友九月入讀北角合一堂K1嗎?揮個手or討論吓啊~

回覆:ZELY1005 的帖子

合一堂陳伯宏?

回覆:北角合一堂14-15 K1

Yes~U too?^^

阿仔剛在合一堂讀完Nursery,自理能力及說話能力都不錯,但學術較淺,所以今年9月轉讀第二間K1😊

引用:阿仔剛在合一堂讀完Nursery,自理能力及說話

原帖由 hellokitty_0810 於 14-07-26 發表
阿仔剛在合一堂讀完Nursery,自理能力及說話能力都不錯,但學術較淺,所以今年9月轉讀第二間K1😊

...
咁你仔仔讀得開心嗎?老師有愛心嗎?

小女剛完成 nursery, 老師好有愛心, 學校經常有活動, 校園生活多姿多彩,小女好愛返學。連校車叔叔同嬸嬸都對小朋友好好,係間好值得推介的學校。學術同其他有學卷學校一樣, 比較淺, 但學術可以出面補。

引用:小女剛完成+nursery,+老師好有愛心,+學校經

原帖由 Vchai 於 14-07-27 發表
小女剛完成 nursery, 老師好有愛心, 學校經常有活動, 校園生活多姿多彩,小女好愛返學。連校車叔叔同嬸嬸都 ...
你囡囡會繼續升K1嗎?同埋知否有無net o架?Thx~^^

無 net, 你想小朋友英文好d , 一定要靠父母幫手。小女入學前又偏食, 又樣樣依靠工人幫佢,入讀一年後變化令我好滿意。但爸爸好想個女靠實力考入些好小學, 小女k1  會轉校, 打算挑戰一間人人都話學術強的幼稚園。

引用:無+net,+你想小朋友英文好d+,+一定要靠父

原帖由 Vchai 於 14-07-27 發表
無 net, 你想小朋友英文好d , 一定要靠父母幫手。小女入學前又偏食, 又樣樣依靠工人幫佢,入讀一年後變化令 ...
偏食都攪得掂?返全日班嗎?
可以講轉邊間嗎?^^

睇嚟合一堂家長好似比較少上EK......

What means by EK?

引用:What+means+by+EK? +

原帖由 hellokitty_0810 於 14-07-31 發表
教育王國/"Education Kingdom"~^^

有家長會認為合一堂比較淺,但我個人覺得是適合,因太深,小朋友就辛苦,有鄰居讀名校,看他功課是很深,但小囡現在已中學,都沒有用到那位小朋友所學的字,要看大家要求是什麼,我覺得幼稚園應該是培養小朋友品德為首要,升小完全沒問題,自理能力好過好多同學,成績都是中上,還要求什麼呢?

引用:有家長會認為合一堂比較淺,但我個人覺得是

原帖由 sin 於 14-08-03 發表
有家長會認為合一堂比較淺,但我個人覺得是適合,因太深,小朋友就辛苦,有鄰居讀名校,看他功課是很深,但 ...
Thx~^^
個人認為最重要係德育&愉快學習,合一堂應該完全付合到~^^學術方面只要唔係淺得離譜都OK,夠用就可以~呢個係我小小由愚見,不喜勿插~
另外請問係咪偏向小班教學㗎?

由=嘅