用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 紅磡優卓教育中心好唔好?
go

紅磡優卓教育中心好唔好? [複製鏈接]

如題
   0    0    0    0

唔好

個老闆好惡

我之前係果到做老師,見過佢點對學生。佢好冇耐性,見到點作業有錯會好惡咁鬧學生。意思等同於侮辱學生,只不過係冇用到點人身攻擊的字。

仲會嚇學生,有個學生唔做功課,個老闆話要拋佢出去。

學生有野唔識問佢,佢會用好差的態度答學生,例如:咩係咁lo,咁都唔識?諗下啦。

同埋有啲問題佢自己都唔識。就會叫點學生自己諗。

回覆:紅磡優卓教育中心好唔好

即係果位李sir?但佢好似婇熟附近學校課程同程況咁喎

我小朋友起個度補左三年,由全級七十幾名至依家全級三十名內。
老實說呢間係比較嚴,但係我同我先生都好滿意。我未補呢間之前,我親眼見到我小朋友在其他補習社走來走去都無人理,補習課室又嘈,最慘係對錯哂功課,又反到家又做唔哂,但轉左呢間之後就無哂呢d問題,成績仲慢慢進步。
我都贊成對學生要求高係好事,嚴師出高徒,而且我小朋友越來越鍾意反,佢話佢想多d高分,想俾人讚!
補名時,老師都同我地講過唔會俾答案,要求小朋友自己試做,等佢地唔好依賴,錯左就會教反,呢樣好緊要,因為我小朋友之前完全係等答案,依家我起家俾閱讀理解佢做自己都可以做到。
佢呢間真係好熟黃埔附近d學校,如果唔好就唔會咁多小朋友去個度補。
所以唔怕嚴小小可以試下。

引用:即係果位李sir?但佢好似婇熟附近學校課程

‹ 上一主題|下一主題