用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問小學生是否都用SPI書包?
go

請問小學生是否都用SPI書包? [複製鏈接]

請問小學生是否都用SPI書包?

如果返/放學都有人幫小朋友拎書包, 係咪可以唔洗買SPI的書包呢?     

Re: 請問小學生是否都用SPI書包?

我大個幾個女,從未用過 spi! 

其實大把護脊書包賣,唔一定非spi 不用 ! 
Msma

Hi.

I bought a SPI school bag for my daughter but it was very heavy & the style was not good.  So my daughter asked me not to buy again.  She prefers those with cartoon characters.
:-)

winwin323,

我阿仔都唔係用SPI, 太重lak.....阿仔係用Sanrio既護脊書包, 好輕.

醒目開學勳章

SPI 書包實在太重喇!

大人拎起都覺得重, 何況小朋友呢? 我覺得佢宣傳做得好, 人人都趨之若騖, 是否有護脊功能都成問題?  

唔該晒各位 ,

我因為見到好多小學生都用, 咁我諗"係咪好用d呢" 但我去睇過d書包, 好似好重, 而且d款唔合囡囡心水.

比妳地提點o下, 我都係唔諗呢款書包啦~

Charitymami 寫道:
SPI 書包實在太重喇!

大人拎起都覺得重, 何況小朋友呢? 我覺得佢宣傳做得好, 人人都趨之若騖, 是否有護脊功能都成問題?  

拎起係幾重,但揹起黎係完全唔同,幾實鄭,女同學d書包都走晒形,但我女個書包都無變過,我諗可以用多兩年呀,又防水,我試過用花酒林都唔入水,起初我懷疑係咪錯覺,後來同佢同學交換過書包揹,我女既真係輕d,我女仲放埋d垃圾係度,而佢同學日日有執乾淨書包,其實買書包時,可以拎d書去試,試幾個書包,咪知道邊d

1年班時買了個spi書包給阿女, 今年讀2年級, 佢買了個公仔書包, 用唔夠幾個月, 就轉回用舊那隻spi, 因為佢覺得好用些, 揹得舒服. 而且用了年幾都仲好新, 我見現在spi清舊貨, 所有都係$198, 我覺得好扺買, 因為普通公仔書包都要差不多價, 所以我都買了個大碼俾阿女升3年級時用.

我都係用SPI, 一年級買左, 到e+二年級重好新淨
見同學仔用個d公仔書包, 個底好快就"the"左落離, 好似重辛苦甘
我今年都會買返SPI比細仔返一年級   

我囝都係用spi, 今年二年級都仲好新正, 我諗三年班都唔駛買添, 而且有樣好就係背同除時好方便. gooddddddddd             

我囝囝都係用SPI,今年六年級,一年級買一個,四年級換一個,平均可以用到三年,好COME用

請問邊到有得買.

禽日東方買廣告全線特價喎.........   
[url=][img]

而家做緊特價喎,198起................
我就買左個$218,都覺得ok啦   
[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled7.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled8.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled6.jpg[/img]

請問邊道有得買??

大妹妹、jaja

SPI專門店
銅鑼灣東角中心19樓1901C室(sogo百貨樓上)

新世界中心B204號舖

沙田新城市廣場三期三樓A312號舖

荃灣愉景新城第一層7號舖

小羽 寫道:
大妹妹、jaja

SPI專門店

新世界中心B204號舖

屯門都有喎.............

[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled7.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled8.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled6.jpg[/img]

SPI專門店

尖沙咀新世界中心B204號舖

尖沙咀海港城海運大廈OTG58號舖

屯門柏麗廣場17樓1708室 (屯門中央圖書館側)

我今個假期上左東角中心果度睇過, 冇乜款式......  
如果有公仔果d, 要成$400-500元呀.....
‹ 上一主題|下一主題