用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問邊間龍校會收10月細B k1架?
go

想問邊間龍校會收10月細B k1架? [複製鏈接]

民生,培正,蘇浙等,會收10月份出世既細B讀K1嗎?
   1    0    0    0

回覆:想問邊間龍校會收10月細B k1架?

以我所知培正會,但當然你個小朋友要好smart 先得。我個仔係9月b, 隔離班都有10月b (係同年10月,唔係大一年)

引用:民生,培正,蘇浙等,會收10月份出世既細B

原帖由 bblovepigpig 於 14-07-18 發表
民生,培正,蘇浙等,會收10月份出世既細B讀K1嗎?
蘇浙12月都有收

引用:以我所知培正會,但當然你個小朋友要好smar

原帖由 Kttytppt 於 14-07-18 發表
以我所知培正會,但當然你個小朋友要好smart 先得。我個仔係9月b, 隔離班都有10月b (係同年10月,唔係大一 ...
培正係咪直升小學?

回覆:想問邊間龍校會收10月細B k1架?

我都想知!民生收嗎?

九龍民生收

引用:九龍民生收+

原帖由 sysy474 於 14-07-21 發表
九龍民生收
請問你知唔知interview對細b要求會較低嗎?定都同大b一樣?我女10月細b認唔到字。。但我聽講民生考埋認字。。

回覆 shana_tsun 的帖子

細B 考既都一樣, 1-10, A-Z and Colour (每樣抽問幾個), 自己名, 幾多歲 ! 要答出聲 ! 送禮物 Say Thank you ! 我B係細B !  加油 ! 加油 !

引用:+本帖最後由+sysy474+於+14-7-27+02:12+編

原帖由 sysy474 於 14-07-27 發表

我女123abc都認唔到,講幾多次都認唔到而且佢對字極無興趣,唔得留心聽!講名,幾歲say thankyou都還可以不過音就好唔準囉。。!唔知幾個月佢改善幾多了。

平常心 ! 盡左力 !   
其實識答晒都唔一定收, 答唔晒又未必一定唔收 !
好多因素影響, 真係好講天時地理人和 !
我們只能盡量準備好d ! 加油 !

我覺得民生對細b要求無咁高, 不過識a -z, 1-10係基本要求

引用:回覆+shana_tsun+的帖子 我覺得民生對細b

原帖由 tenko 於 14-07-28 發表

我覺得民生對細b要求無咁高, 不過識a -z, 1-10係基本要求
咁都死得了

‹ 上一主題|下一主題