用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2012年龍b報k1
go

2012年龍b報k1 [複製鏈接]

小女係10月細b.上網搵到大部分面試題我覺得佢都做唔到。。但平時係醒醒目目架,講既野佢又聽得明,但經常唔聽指令,極度欠缺專注力,坐定超過半分鐘都唔得,講野又唔叻,顏色又認唔到,見到咩車都係話車車,而且發音好唔準,一大堆bb話。好擔心黎緊既k1 interview會好差。。又全部pn都要waiting ...有無家長可以分享下,面試真係禁難嗎?是否真係淨係睇你個b做岩幾多野?上面試班有幫助嗎?

2    0    0    0

我個女都係10月B, 聽唔聽指令完全睇佢心情.  媽媽放鬆D啦, 我地可以做既就只係儘力教, 睇佢可以吸收幾多.  話晒離interview仲有4個月, 或者到時佢大個女好多呢

shana_tsun 發表於 14-7-17 23:22
小女係10月細b.上網搵到大部分面試題我覺得佢都做唔到。。但平時係醒醒目目架,講既野佢又聽得明,但經常唔 ...
我唔知大細B 去考K1 的面試題目有否分別, 我大女四年前(年頭大B) 考咗十幾間K1 D 題目都係坊間大部分面試題目黎呀, 要考講野及聽指令, 顏色形狀等等, 幾年前已經好過依家唔興考字母同數字, 依家我估只會越黎越深!

我仔都係十月B, 好有個性
叫他行東, 他行西, 仲要好開心咁笑
成日弄得我哭笑不得
所以只有四個月
真的很擔心!

引用:我仔都係十月B,+好有個性叫他行東,+他行

原帖由 happyapril 於 14-07-18 發表
我仔都係十月B, 好有個性
叫他行東, 他行西, 仲要好開心咁笑
成日弄得我哭笑不得
我女都係。。唔知返面試班有無幫助

引用:Quote:shana_tsun+發表於+14-7-17+23:22+小

原帖由 kiu_kiu 於 14-07-18 發表
我唔知大細B 去考K1 的面試題目有否分別, 我大女四年前(年頭大B) 考咗十幾間K1 D 題目都係坊間大部分面試題 ...
如果大細b面試題無分別,我就真係好擔心唔知面試班有無幫助呢?

我不知面試班有沒有幫助, 但我仔好怕人, 又沒有讀PN只好希望之後返PLAYGROUP同其他小朋友一起, 會好D

引用:我不知面試班有沒有幫助,+但我仔好怕人,+

原帖由 happyapril 於 14-07-18 發表
我不知面試班有沒有幫助, 但我仔好怕人, 又沒有讀PN只好希望之後返PLAYGROUP同其他小朋友一起, 會好D
...
謝謝你。我女報左多間pn都waiting list..仲要面試都無得面!等插班,邊有可能有位呀?細b真係好唔著數。。

回覆 happyapril 的帖子

你會安排小朋友幾時開始返PG?  我個女剛剛開始, 堂堂攬住我, 又嗌返屋企, 有次仲喊到嘔, 搞到連我都有返學恐懼症

我都好擔心,12月龍b....而家都係講緊bb話...
我想問下如果我申請左學劵,但冇k1收咁點架?定係到時收左先申請學劵?

回覆:2012年龍b報k1

我個11月細B, 3月開始返playgroup,  開初佢都坐唔定, 又喊住紐計! 不過上左3個月後, 明顯乖同坐定, 真係好開心咁上堂。
所以會比佢今年返pn, 希望到時K1 interview會有幫助!

anna1020    發表於 14-7-22 02:21

回覆 milkbear328 的帖子

你好,你申請左學卷而沒有學校收是沒有問題的丨,到時你退回給學資處便可以。

引用:回覆+happyapril+的帖子 你會安排小朋友幾

原帖由 anna1020 於 14-07-20 發表
回覆 happyapril 的帖子

你會安排小朋友幾時開始返PG?  我個女剛剛開始, 堂堂攬住我, 又嗌返屋企, 有次仲 ...
我個女就好enjoy去pg玩,喊左一堂,第二堂就適應左,但就坐唔定囉

anna1020  你就好, 我個女一堂衰過一堂.  仲有5堂要上, 都唔知點捱  發表於 14-7-22 02:17

回覆 milkbear328 的帖子

萬一你用唔著可以退回再申請.  不過唔洗咁灰丫, 仲有幾個月, 小朋友要學好快既

回覆 anna1020 的帖子

我八月先開始返不過是星期一至五返一小時的親子CLASS
希望日日見D 同學仔同老師到時無咁怕
因為我仔真的好怕人

‹ 上一主題|下一主題