用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 屯門兒童體智中心評估排期要幾耐?
go

屯門兒童體智中心評估排期要幾耐? [複製鏈接]

之前都post過阿仔専注力問題,上個月尾終於見過健康院醫生,轉介到屯門的評估中心,見過姑娘後,佢話而家先做緊上年六月case的評估 有無家長知道呢區通常要排幾耐?

0    0    0    0

回覆:kichinto 的帖子

我都係屯門區,排左5個月20日先排到!

引用:我都係屯門區,排左5個月20日先排到! +

原帖由 June11 於 14-07-15 發表
我都係屯門區,排左5個月20日先排到!
謝謝!半年內都可以接受,我聽姑娘講驚要超過一年......

回覆 kichinto 的帖子

但我排左9個月喎, 上年年尾見完
新人進場

引用:之前都post過阿仔専注力問題,上個月尾終於

原帖由 kichinto 於 14-07-15 發表
之前都post過阿仔専注力問題,上個月尾終於見過健康院醫生,轉介到屯門的評估中心,見過姑娘後,佢話而家先 ...
但我仔聽力問題,健康院轉介去CAC,
好快就見!
大約2-3個月
可能follow的case不同!

回覆:carmenkmlo 的帖子

有可能,我囝囝歲半健康院就轉屯門E院,因為我小朋友都算係嚴重既,去交信不久就有姑娘打電話俾你,佢當時就同我講,要排8一9個月到,最後我都係等唔到,去做左私人評估,後來E院通知去見E生就簽左傷殘金!交信到見E生我就排左5個月20日!

一般6個月左右
我就排左7個月!!
‹ 上一主題|下一主題