用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 為什麼12名狀元全部在香港島或九龍名校讀書,而新界區一 ...
樓主: Connie12747
go

為什麼12名狀元全部在香港島或九龍名校讀書,而新界區一個 [複製鏈接]

ABC-DAD 發表於 14-7-16 16:20
早懂英語係好,但早輕視中文,對DSE中文表現做成(結構性)問題
咁我小朋友自出娘胎就用心培育中文, 唔記得學英文, 仲等我鬼咁內咎添, 睇嚟我既策略都唔可以話送阿女入火海喎, 講唔定阿女DSE中文有機會摘5**

little_yolky 發表於 14-7-29 13:20
咁我小朋友自出娘胎就用心培育中文, 唔記得學英文, 仲等我鬼咁內咎添, 睇嚟我既策略都唔可以話送阿女入火海 ...

咪禁老定~~連eviepa個女都滑鐵盧,考DSE中文要有彩數呀~

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2852962&extra=page%3D1&ordertype=1

Yanamami 發表於 14-7-29 13:38
咪禁老定~~連eviepa個女都滑鐵盧,考DSE中文要有彩數呀~
我緊係自我安慰啦, 我真係驚佢英文唔合格多啲。eviepa個女都唔係滑咗好多啫, 係嘛?

Yanamami  你刨下條link.  發表於 14-7-29 15:48
Yanamami  付出与收成不成正比。  發表於 14-7-29 15:47

‹ 上一主題|下一主題