用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 ABC pathsway 好嗎?
go

ABC pathsway 好嗎? [複製鏈接]

請問一班有多少人?會不會有太大壓力呢?小朋友英文底子差,會不會上課時不明白呢?請賜教!
   2    0    0    0

每間分校各有不同,還有會按不同課程而定!不知你小朋友讀那個課程。
小女在黃埔分校讀劍橋課程,導師幾好會按小朋友的情況教學。

我都打算在黃埔分校上課,準備報暑假的課程~神秘文法探索社。如果效果理想,我會繼續報讀'RWI'課程,希望小朋友英文會持續進步!

回覆:ABC pathsway 好嗎?

請問如升小一邊個課程好??

王家爸爸  Cambridge YLE  發表於 14-7-23 21:56

全面啲的課程喺劍橋,有讀,寫,聽,串字

阿囡升小二讀緊黃埔分校,新校好舒適;冇壓力,冇功課,冇考試,但又吸收到,上了兩個月,上堂講多了英文,活動教學開心學英語……外籍老師,職員都好好!

del

回覆 mercury16 的帖子

學費几錢?

ABC pathway真係一間黑店,有小朋友要學英文都唔好揀,話說兩個月前報左暑期班,剛剛先通知下星期開唔成班,仲要扣番無early bird優惠,仲話他們已經好好,早一星期通知開唔成班,平日係一日前。咁攪咩early bird. 大家報呢間野,都要小心。

王家爸爸    發表於 14-7-25 10:26

回覆:chrischeung 的帖子

$1500/4堂

del

—班10人, 學費又貴, 唔值

王家爸爸  一班有成10人?太多了!   發表於 14-7-25 16:34

有小朋友讀左三年,出去試下報其他英文班,做完評估,讀寫方面得k1至k2程度!
小朋友好talk得,但計返條數,比左五萬幾元,一d都唔藉!

buzzanna 發表於 14-7-25 15:21
有小朋友讀左三年,出去試下報其他英文班,做完評估,讀寫方面得k1至k2程度!
小朋友好talk得,但計返條數 ...
三年比左五萬幾元,平均一個月大約千五,如果小朋友學到野,一點也不貴。
問題反而系是否有更好或更平的替代方法,例如:自己教,用YouTube學。

aaaiqc 發表於 14-7-25 08:47
—班10人, 學費又貴, 唔值
一班有太多人,小朋友很難學到野。

引用:有小朋友讀左三年,出去試下報其他英文班,

原帖由 buzzanna 於 14-07-25 發表
下? 小朋友幾大?

佢三歲先比讀,而家咪6歲!
我認同如果學到嘢係接受的,但學左三年幾都係呢個程度就唔ok 囉!
況且talk得可能係家庭環境等其他因素影响!

回覆:buzzanna 的帖子

頭三年主要是聽和講,之後才讀和寫。小朋友現時小一,listening and oral 完全冇問題,希望之後讀和寫都咁順利

回覆:jerrymama01 的帖子

我小朋友三歲開始讀,一星期四堂(約$1680)。
五歲轉讀I learn intensive course(一、三、五,每次1.5hour)
六歲上小一再𨍭回一星期四堂,現在還継續。
課程按Cambridge English for primary school.

現在她講、讀、寫、看已達得心應手可活用的程度。
1)所以,ABC 的「恆常班」值得推介。
2)但,我們也參加過復活節、聖誕節的節日英語班(教煮野食)、,雖然師資有d認識,但有些不認得的。課程沒有跟教科書的,所以試過一次沒有下次。

3)我留意到小孩子太被動的可能會小小不著數,因為活動教學,不主動的相對活動參與小dd,不過我見老師也會請害羞的同學仔答問題。

小小的用家分享而已,最重要有系統地學語言。

[img align=right]http://bd.lilypie.com/LdY5p8.png[/img]

引用:Quote:aaaiqc+發表於+14-7-25+08:47+—班10

原帖由 王家爸爸 於 14-07-25 發表
一班有太多人,小朋友很難學到野。
我們好好彩,1:2 RWI 上足一年有多

王家爸爸  1:2 上足一年?他們要蝕足一年   發表於 14-7-26 17:22
:-) waiwai

引用:有小朋友讀左三年,出去試下報其他英文班,

原帖由 buzzanna 於 14-07-25 發表
是的,abc pathway 是揾錢的,不是想敎好英文的浪費錢而已

咁既價錢請個渣D既外國人一對一應該效果更佳
‹ 上一主題|下一主題