用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York(pn) am and 學之園(k1) pm, which one?
樓主: cherry91818
go

York(pn) am and 學之園(k1) pm, which one? [複製鏈接]

回覆:York(pn) am and 學之園(k1) pm, which one?

我兩間都有offer,所以我知道york有幾貴、全年計:uniform 2xxx....雜費4xxx...books5xxx....茶點4xxx...相比之下LH books only 3000...uniform below 1000....冇雜費冇茶點費唔洗搭校車,全年慳2萬幾蚊喎

如果是我, 我會選學之園就,因為在樓下,小朋友無咁辛苦,又平了校車錢
而且最重要讀K1,不用再同D 人搶K1位,對小朋友同家長都好

回覆:cherry91818 的帖子

回覆:York(pn) am and 學之園(k1) pm, which one

建議先讀LH K1, 一年後再審視是否需要repeat。如果真係repeat k1好過 repeat k3,越大越影響小朋友自信心,K3又要攪抽獎考學校, defer好多手續

ME1227  agree  發表於 14-7-16 19:41

學之園pm係咪英普班呀?

回覆:kellyvicbb 的帖子

好似pm全部都係英普。

當然選擇LH, 一所不錯的學校, 在家附近, 費用又較便宜, LH這幾年的考小一成績相當不錯.

引用:好似pm全部都係英普。 +

原帖由 cherry91818 於 14-07-17 發表
好似pm全部都係英普。
唔係嫁,睇分校。呢個定律apply喺青衣就啱

‹ 上一主題|下一主題