用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 體藝、大埔沐恩會點簡
go

體藝、大埔沐恩會點簡 [複製鏈接]

想知如兩間比較,會簡哪一間?純學業成績比較,謝謝!

4    0    0    0

回覆:體藝、大埔沐恩會點簡

沐恩

fionakong2008 發表於 14-7-14 11:52

如小朋友體藝成績好, 未來可能向呢方面發展, 我會揀體藝。體藝係band 1學校, 但沐恩响大埔區亦唔係最top一間, 前面仲有迦密柏雨同莫壽增。當然, 如果入唔到體藝, 入到沐恩都可以劏雞還神。

opclk  agree no more...  發表於 14-7-14 15:29

體藝係B1.

little_yolky  問題係沐恩都係B1。  發表於 14-7-16 10:18

記得樓主話女女體育有特技,咁體藝會好d 同埋沐恩有朋友係畢業生話以前純樸同校風嚴 而家要求減左

引用:想知如兩間比較,會簡哪一間?純學業成績比

原帖由 fionakong2008 於 14-07-14 發表
唔好意思,我路過的,我覺得,你同小朋友最初考體藝,梗有原因架,而依家你叩門沐恩,亦都有原因架,咁係邊間個理由強d呢?另外,小朋友會喜愛邊間多d?咁小朋友的程度,又會係邊間冇咁辛苦而又開心d呢?好坦白,就算有間99%入u率既學校,如果小朋友係冇呢個能力,咁個1%就會係小朋友了,倒轉,間學校入u率,可能得7-80%,但小朋友又跟到,讀得又開心,咁7-80%,小朋友就會係其中一份子了!!!

引用:想知如兩間比較,會簡哪一間?純學業成績比

原帖由 fionakong2008 於 14-07-14 發表
沐恩仲有叩門位?

BigMomMom  考PS1嗰日見到有5個註冊號碼唔同而且排到最後,應該係叩門成功  發表於 14-7-17 18:10

引用:Quote:fionakong2008+發表於+14-7-14+11:52

原帖由 ha8mo 於 14-07-14 發表
嘩,真係恭喜你,突然有咁既煩惱
家姐有冇意見俾到個妹?
家姐話沐恩因為整體要追成績,黎緊會好谷,怕呀妹受不了,而呀妹都鍾意沐恩,但佢都覺太遠。

家人就怕體始終要兼顧操練,唔夠主流喎

fionakong2008 發表於 14-7-14 23:05
家姐話沐恩因為整體要追成績,黎緊會好谷,怕呀妹受不了,而呀妹都鍾意沐恩,但佢都覺太遠。

家人就怕體始 ...
操練在所難免,但有得玩,有得跳,一定開心!

恭喜恭喜叩門成功

其實最重要是小朋友較喜歡那一間學校自然會識得取捨
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

樓主最後決定左去邊間?

如果誇區選大埔沐恩係咪更難?

‹ 上一主題|下一主題