用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful vs 思博
樓主: BG930
go

Joyful vs 思博 [複製鏈接]

回覆:Joyful vs 思博

我見思博時,老師感覺一般,pg 好hea, 感覺麻麻。見Joyful 時,係普通話老師,感覺有愛心同好好笑容。

Joyful學費$4380, 雜費$1380
思博學費$4000, 無雜費, 校車費$900-$1000

Joyful俾am offer 我, 在我家留下, 唔使坐車, 思博係pm班, 車程大約20-30分鐘。

個人本來prefer Joyful 因am offer, 近屋企同英語佔70%,因我想小朋友K1考ESF。但佢Joyful English Centre playgroup D 師資表演令我擔心教學質素貨不對板。

思博現已開學,老師幾好, 班主任會來電會講下仔仔上堂情況,又有派study plan,哥哥st cat PN 班時都冇study plan, 都係K1先有,所以覺得唔錯, 佢英語好似唔係咁強。

大家覺得應該點選?

eicheng 發表於 14-9-4 16:16
Joyful學費$4380, 雜費$1380
思博學費$4000, 無雜費, 校車費$900-$1000

甘你小朋友唔係已經返左學咩?
我個人覺得, 小朋友細都係選近屋企好d. :)

回覆:Joyful vs 思博

讀過Joyful, 鍾意老師有愛心,課程編排理想,小朋友愉快學習,學到好多知識。話Joyful好嘅好多都係用家。我知道interview俾人觀感好重要,但小朋友真正讀得開心更緊要。如果唔係有龍校收咗自己一條心都想小朋友繼續讀。其實Joyful 同思博都係好學校,可能location 都係一個重要考慮因素。

我個仔讀思博由第一日喊住返學死都抱住我隻腳唔入校門到依家未出電梯巳經同我講 bye bye,一出電梯然後一支箭咁入學校了!咁我相信呢個係佢喜歡返學信賴老師既表現
‹ 上一主題|下一主題