用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 常寧路的綠茵好唔好?
樓主: rb_tsang
go

常寧路的綠茵好唔好? [複製鏈接]

引用:翠茵我朋友個女讀,返來幾次手有魚痕,問老

原帖由 ling121933 於 14-08-22 發表
翠茵我朋友個女讀,返來幾次手有魚痕,問老師,佢哋開頭唔講咩事,後來唔止一次發生,朋友追問下,學校話係 ...
邊間翠茵? 好驚wor..... 但我小朋友讀坑口翠茵,暫時我係超讚wor..班主任同auntie 都好有愛心...我放棄左KM 學之園take翠茵, 希望佢唔好令我失望la

回覆:常寧路的綠茵好唔好?

我仔的普通話老師黃老師我覺得佢好錫小朋友,亦好有耐性,廣東話老師都好好,英文老師我未同佢傾過計就唔知,如果今年讀得開心會繼續升k1,唔再稔揾學校

所有小朋友讀過依間的家長通常都覺得佢好,因為校長鐘意做表面粉飾,但讀下去你就會明白点解咁多家長話佢地唔好!Good luck!

回覆 lulumelody 的帖子

係呀! 讀落就知, 過D叻或者正常的小朋友可以唔搵定學校都OK, 但係唔叻或者似自閉過D小朋友, 奉勸真係搵定學校, 否則一係做定心理準備要留班(佢預備班都會叫人留架, 但學費咁貴, 本人就覺得唔值). 如果唔想留班, 到時先搵學校就好徬徨.

waiwaileung1 發表於 14-8-24 21:01
回覆 lulumelody 的帖子

係呀! 讀落就知, 過D叻或者正常的小朋友可以唔搵定學校都OK, 但係唔叻或者似自閉 ...

原來係咁, 唔怪得我小朋友目擊其他小朋友打鬥,反應過大,校長無對策之餘,還暗示佢有問題,叫我考慮退學。 最後我地真是轉了校,很開心,小朋友還在新校取得優異表現獎。都要多謝校長令我的起心肝轉校

回覆:sunsunboy 的帖子

都係果句,無經驗同狗眼看人低!
比校長睇死果啲通常都有更好既學校收,大家加油!

回覆 sunsunboy 的帖子

雖然我唔知你地發生什麼事, 但咁就暗示人地小朋友有問題, 佢真係心地唔好, 唔止一個家長都話佢小小野就話人地小朋友有問題, 佢自己都係為人父母嚟架, 咁樣話人小朋友有冇想過家長會傷心. 以家事實証明佢真係唔識睇小朋友枉話自己係好有經驗的教肯工作者.

回覆 Gigiipapa 的帖子

佢真係成日睇錯!

引用:回覆+sunsunboy+的帖子 雖然我唔知你地發

原帖由 waiwaileung1 於 14-08-25 發表
回覆 sunsunboy 的帖子

雖然我唔知你地發生什麼事, 但咁就暗示人地小朋友有問題, 佢真係心地唔好, 唔止一 ...
唔好以為讀教育出身就係適合做教育,咁既性格不如做公關啦,佢企係門口比我既感覺好似去一間公司多過一間幼稚園

咁南丰綠茵係咪一样咁差?好驚!

靠自己去感受。可能每個小朋友都會夾唔同的學校

honok2010 發表於 14-8-27 22:59
咁南丰綠茵係咪一样咁差?好驚!

唔駛咁驚! 都係過句每間學校幾唔好都總會有人覺得好, 同樣地幾好都總會有人覺得唔好.  南豐綠茵雖然冇讀過, 網上評語好同唔好都有, 但總括嚟講個人感覺係好評多過唔好, 同埋聽D媽媽講都話唔錯. 不過, 每人感受唔同, 最緊要係你自己覺得合唔合適你的子女同埋子女本身夾唔夾到間學校. 今期東方新地872期入面的Sunday Kiss 有講南豐綠茵你可以買嚟參考下.

引用:我仔的普通話老師黃老師我覺得佢好錫小朋友

原帖由 doubles 於 14-08-24 發表
我仔的普通話老師黃老師我覺得佢好錫小朋友,亦好有耐性,廣東話老師都好好,英文老師我未同佢傾過計就唔知 ...
我仔都係黃老師,你係am or pn?我仔係PNA pm

回覆:ling121933 的帖子

我係am啊,佢真係非常愛錫小朋友,仲有朱老師

‹ 上一主題|下一主題