用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 可以講下西貢鄭植之嗎?
go

可以講下西貢鄭植之嗎? [複製鏈接]

醒目開學勳章

阿仔派左鄭植之, 想聽下各位意見, 校風好嗎?

1    0    0    0

引用:阿仔派左鄭植之,+想聽下各位意見,+校風好嗎

原帖由 BOSKERMA 於 14-07-11 發表
阿仔派左鄭植之, 想聽下各位意見, 校風好嗎?
我外甥女前年畢業,佢都好乖,我諗只係學校公開試成績平平,其他ok,校舍附近亦無乜野比學生放學溜連。

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+BOSKERMA+於+14-07-11+發表阿

原帖由 cchan2002 於 14-07-11 發表
我外甥女前年畢業,佢都好乖,我諗只係學校公開試成績平平,其他ok,校舍附近亦無乜野比學生放學溜連。

...
其實我揀鄭植之都係因為依個因素, 而且我返工見到d學生都ok, 都係正常學生樣, 有d都薯薯地咁同埋我老公同事個仔都o係度讀左5年, 佢都話間學校ok, 最緊要同d咩人玩啫, 不過都想聽下各位高手意見, 等自己有d信心, 唔該晒

引用:Quote:原帖由+cchan2002+於+14-07-11+發表

原帖由 BOSKERMA 於 14-07-12 發表
其實我揀鄭植之都係因為依個因素, 而且我返工見到d學生都ok, 都係正常學生樣, 有d都薯薯地咁同埋我 ...
我外甥DSE 成績都ok,讀左副學士,再靠自己努力依家讀緊degree course, 所以只要努力,凡事都有可能,最緊要睇自己!

回覆:可以講下西貢鄭植之嗎

讀科大的同學都會遇到鄭植之學生無禮的一面

醒目開學勳章

引用:讀科大的同學都會遇到鄭植之學生無禮的一面

原帖由 lingchiyung 於 14-07-12 發表
讀科大的同學都會遇到鄭植之學生無禮的一面
可以講詳細d嗎?

引用:Quote:原帖由+lingchiyung+於+14-07-12+發

可以講詳細d嗎?
我諗樹大有枯枝,就算三大畢業就係好人?最緊要對自己孩子有信心,何須介懷!

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+BOSKERMA+於+14-07-12+發表可

原帖由 cchan2002 於 14-07-12 發表
我諗樹大有枯枝,就算三大畢業就係好人?最緊要對自己孩子有信心,何須介懷!

...
依個我明白, 好似我仔個同事, 讀書幾好又如何? 對老師超冇禮貌, 讀小學已夠擔死話返老師, 最後未比操行拖累, 有時d b.1生已目中無人添,

引用:Quote:原帖由+cchan2002+於+14-07-12+發表

依個我明白, 好似我仔個同事, 讀書幾好又如何? 對老師超冇禮貌, 讀小學已夠擔死話返老師, 最後未比操行拖累 ...
同意,小學band 1我唔覺有乜過人之處,有好多只係逼出黎,小學畢業只係另一個起點,往後日子好漫長!

cchan2002 發表於 14-7-12 12:40
再靠自己努力依家讀緊degree course, 所以只要努力,凡事都有可能,最緊要睇自己!
都係呀,band 1 學生都有講粗口的,都係睇自己

讚成,讀邊間都一様,靠自己,入到Band 1 學校唔一定叻,到時個個勁你唔夠人爭就無心基讀,仲衰過入Band2或3嘅學生,如果入Band 2學校無咁大壓力,輕鬆咁讀可能成績好過dBand1生,所以無需要咁緊張。

引用:Quote:原帖由+cchan2002+於+14-07-12+發表

依個我明白, 好似我仔個同事, 讀書幾好又如何? 對老師超冇禮貌, 讀小學已夠擔死話返老師, 最後未比操行拖累 ...
目中無人?!真系不禁抽一囗涼氣

講得冇錯,我個仔的同學,舊年入左伊中,在小學時候係前三名。但今年在中學變成班中尾尾,另外一個在保一今年仲要留班,所以不要介懷甚麼名校也是一樣,最緊要睇自己
‹ 上一主題|下一主題