用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 早慧好咩!
go

早慧好咩! [複製鏈接]

中文補習換來一肚氣!
上星期上了第一堂,囡囡返嚟説今日老師冇教書只做評估卷!事後問該職員説今堂是該學期最後一堂要同上緊的學生考試!我同她理論如早知我會遲一堂才上,而家感覺受騙似的!而他學費也不平易而又
苛刻的中文補習慣社,8號
風球、黑雨、公眾假期沒有補堂。
各位點睇、可點做已付一個月費?

3    0    1    0
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;17/st/20100812/dt/11/k/285d/preg.png[/img]
[/url]

回覆:早慧好咩!

我朋友岩岩報名,職員都有同佢解釋下堂係評估,家長有冇問題

好似$1100一個月

比$時就係冇講比我知!淨係比學費後就得啦!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;17/st/20100812/dt/11/k/285d/preg.png[/img]
[/url]

引用:比$時就係冇講比我知!淨係比學費後就得啦

原帖由 mimi1832 於 14-07-12 發表
比$時就係冇講比我知!淨係比學費後就得啦!
邊間分校? 我試堂時都因評估週叫我下星期先去。今星期係評估週咩?

mong kok ! 有主任打話係職員冇同我講係評估週,但我哋唔会補堂給我!小朋友在課室白白坐了一個鐘做卷.堂都未上過做乜卷!
[/url]

回覆:mimi1832 的帖子

My girl also studies in Mongkok centre, when I enroled, the staff told me next week would be the exam week and suggested me to start the coure one week later. She has been studying for a few months and so far so good. Maybe you can try one month first and see how it goes, since you already paid.

I know ! But
[/url]

The centre is good so far.  My girl was having class at Mongkok too.  But I think the Jordon Centre is much better.  So, my girl switched to Jordon Centre.

引用:中文補習換來一肚氣! 上星期上了第一堂,

佢好多年前已收1100蚊個月, 可能佢E+無MUG生意,5敢加價.

去年書展做評估送三堂暑期試堂,升小一的兒子就由那時開始在沙田早慧補中文,阿仔原本中文是最弱的一科,早慧都幫到手,小一成績都跟得上,但問題是早慧全年要讀同一個level, 下學期開始早慧的程度比學校淺,早慧每月評估也接近滿分,但學校考試只有8字頭......最後吾讀早慧,搵上門補中文,仲平過早慧,成績又有進步,後悔走得遲

請問九龍灣分校好嗎? 我囡早兩日做左評估,諗緊報唔報,我見全部老師都好後生!
同埋想請問升二年班普遍讀邊個level!

小女讀早慧讀左九個月,中文只是僅僅合格,教材其實唔錯,不過小女番來我問她老師無咩教過,一味做那本作句小册子,大考前一個月無番了,有更多時間(去早慧一次連交通時間要整整一個上午)自己力谷個女,谷左一個月大考中文有87,進步好多,覺得浪費左好多錢和磋砣亞女的時間,我早d放棄自己教番的話,亞女科中文一早追番啦。

引用:去年書展做評估送三堂暑期試堂,升小一的兒

原帖由 barrybbmami 於 14-07-17 發表
去年書展做評估送三堂暑期試堂,升小一的兒子就由那時開始在沙田早慧補中文,阿仔原本中文是最弱的一科,早 ...
我的小朋友上了早慧兩年,平時做每週家課好馬虎,每次評估八字頭,但學校考試可拿到九字頭,唔知係咪早慧功勞。

回覆:貓太太 的帖子

我個女都有番早慧, 我喜歡佢作文果part,  但嫌佢功課太少, 我又唔知佢學緊乜, 測驗不合格, 考試有番83分, 唔知邊個功勞, 我在家有比練習佢做

回覆:jswailam928 的帖子

貓太太, 請教你怎樣和小朋友温中文?

沙田早慧好嗎
‹ 上一主題|下一主題